Omgevingsvergunning eerste fase 16 woningen Blauwe Weide 3 te Arnhem

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij een omgevingsvergunning eerste fase hebben verleend ten behoeve van het bouwen van 16 woningen op de locatie Waalstraat, tussen Dintelstaat en Geleenstraat te Arnhem, zaaknummer 2011-05-01444. Voor het project is in de eerste fase de activiteit planologische afwijking op grond van 2.12, eerste lid onder a, °3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht aangevraagd. De tweede fase ziet op de activiteit bouwen.

Vivare is voornemens om in Presikhaaf 1, 26 grondgebonden woningen en 2 appartementen gebouwen te realiseren (Blauwe Weide fase 3) gelegen op het perceel aan de Waalstraat, Geleenstraat en Dintelstraat.

De Blauwe Weide 3 is de derde fase van de totale wijk de Blauwe Weide in de herstructureringswijk Presikhaaf 1. In het vigerende bestemmingsplan is deze herstructurering opgenomen. Aanleiding voor de bijstelling van dit plangebied is voortschrijdend inzicht in relevante marktontwikkelingen die tot een bijstelling van het woningbouwprogramma hebben geleid. Vivare heeft, op basis van het gewijzigde programma, het stedenbouwkundige kader geactualiseerd.

De aanvraag om omgevingsvergunning eerste fase voor het realiseren van 16 grondgebonden woningen is in strijd met het vigerende bestemmingsplan en om deze te realiseren moet een aparte planologische procedure worden gevolgd. De omgevingsvergunning eerste fase voorziet in het planologisch mogelijk maken voor het realiseren van dit project.

Inzien

De beschikking van de omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken liggen vanaf 22 september 2011 gedurende zes weken ter inzage tijdens de openingstijden op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur bij het loket Bouwen, Wonen en Leefomgeving (BWL) in het Stadhuis aan de Koningstraat 38 te Arnhem, telefoon 0900-1809. Deze bekendmaking, de ruimtelijke onderbouwing en de omgevingsvergunning met bijbehorende plankaart zijn ook in te zien via onze website www.arnhem.nl/bestemmingsplan alsmede via de internetpagina www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen het besluit kan binnen zes weken na bekendmaking beroep worden aangetekend. Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de rechtbank Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht dient het beroepschrift ten minste te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroepschrift is gericht, tezamen met het zaaknummer zoals vermeld in het briefhoofd van ons besluit;

  • de gronden van het beroep.

De beschikking treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Hebben u of derde belanghebbenden er veel belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de rechtbank Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd treedt de beschikking pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen. Voor meer informatie over deze clausule verwijzen wij u naar de bijlage.

Arnhem, 21 september 2011

Naar boven