Bestemmingsplan Westergouwe (Moordrecht) onherroepelijk

Terinzagelegging ex artikel 31 (oude) Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO)

Burgemeester en Wethouders van Zuidplas maken ter voldoening aan het gestelde in artikel 23, eerste lid, onder a van de (oude) Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat het bestemmingsplan Westergouwe voor zover dit het grondgebied van de gemeente Zuidplas betreft vanaf 15 juni 2011 onherroepelijk is en ter inzage ligt ter gemeentesecretarie van Zuidplas.

Het bestemmingsplan regelt de natuurbestemming voor de gronden gelegen in de zogenaamde Groen Blauwe Zone in Moordrecht.

Het besluit tot goedkeuring van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland van 2 juni 2009 is door de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak de Raad van State op 15 juni 2011 deels vernietigd. De Afdeling Bestuursrechtspraak heeft vervolgens zelfvoorzienend goedkeuring onthouden aan het agrarisch bouwblok (A-BB) gelegen binnen de bestemming Natuur 2. De goedkeuring met betrekking tot de natuurbestemmingen 1 en 2 is overeind gebleven. Hiermee is het bestemmingsplan Westergouwe (Moordrecht) onherroepelijk geworden.

Het bestemmingsplan ligt voor eenieder ter inzage ter gemeentesecretarie van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Naar boven