Vaststelling bestemmingsplan ‘Pietersbierum − Hearewei 5 (paardenbak)’

De gemeenteraad van Franekeradeel heeft in zijn vergadering van 8 september 2011 besloten het bestemmingsplan ‘Pietersbierum − Hearewei 5 (paardenbak)’ (met identificatienummer nl.imro.0070.bpBUIHEAREWEI52010) vast te stellen.

Dit bestemmingsplan vormt het juridisch-planologisch kader waarbinnen een paardenbak ter plaatse mogelijk wordt gemaakt. Het plangebied is gelegen aan de Hearewei 5 te Pietersbierum (kadastraal bekend gemeente Sexbierum, sectie F, perceelnummer 480) alsmede deels het aangrenzende perceel gelegen ten zuiden van de woning (kadestraal bekend gemeente Sexbierum, sectie F, perceelnummer 481).

Het bestemmingsplan ligt vanaf 22 september 2011 zes weken tijdens openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis (Harlingerweg 18 te Franeker) of is digitaal te bekijken via www.franekeradeel.nl en/of www.ruimtelijkeplannen.nl

Tijdens de termijn van inzage kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage, door:

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingebracht bij de gemeenteraad;

Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Mits er beroep wordt ingesteld kan ook een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, als grote spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als binnen deze termijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

NB. De gemeente Franekeradeel gaat ervan uit dat ruimtelijke plannen goed ontsloten worden op www.ruimtelijkeplannen.nl, ongeacht de huidige problemen met overheidscertificaten die al dan niet gehackt zouden kunnen zijn. Mocht daardoor ontsluiting op www.ruimtelijkeplannen.nl niet tot de mogelijkheden behoren, dan zullen ruimtelijke plannen als pdf-versie op de gemeentelijke website raadpleegbaar zijn.

Naar boven