Gemeente Horst aan de Maas (artikel 5 juncto 2 Wet voorkeursrecht gemeenten)

Aanwijzing

Burgemeester en wethouders van de gemeente Horst aan de Maas maken ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend, dat de raad bij besluit van 13 september 2011 percelen gelegen in het plangebied De Hees te Sevenum heeft aangewezen als percelen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. De aanwijzing heeft als planologische basis de ruimtelijke visie en de toegedachte bestemming zoals opgenomen in het bij het raadsbesluit behorende raadsvoorstel. Het plangebied De Hees wordt globaal omsloten door de Molenveldweg ten noorden, de Molenstraat ten oosten, De Hees ten zuiden en de Hoogbroek ten westen. De percelen zijn nader aangegeven op het bij ons besluit behorend kadastraal overzicht en de lijst van aangewezen percelen.

Het besluit van 13 september 2011 treedt in werking een dag na publicatie in de Staatscourant van 15 september 2011, te weten op 16 september 2011 en geldt voor een termijn van drie maanden.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant tegen dit besluit tot aanwijzing een bezwaarschrift indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient gericht te worden aan de raad van de gemeente Horst aan de Maas, Postbus 6005, 5960 AA te Horst.

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het raadsbesluit tot aanwijzing, bestaat tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank Roermond te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Ter Inzage

Het raadsbesluit op basis waarvan het voorkeursrecht gevestigd is en de daarbij behorende stukken (de lijst van aangewezen percelen, kadastraal overzicht en raadsvoorstel) liggen vanaf 15 september 2011 gedurende zes weken ter inzage bij de Informatiehoek in het gemeentehuis (Wilhelminaplein 6 te Horst). De openingstijden van de Informatiehoek in het gemeentehuis zijn maandag van 08.00 tot 20.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Naar boven