M.e.r.-beoordeling pluimveehouderij Mts. Beelen-de Bruin

Burgemeester en wethouders van Geldermalsen maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.8b, lid 5 van de Wet milieubeheer het volgende bekend:

Op 8 december 2010 is voor het bedrijf Mts. Beelen - de Bruin een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling krachtens de Wet milieubeheer ingediend voor een pluimveehouderij aan de Ridderslag 22 in Beesd. Het voornemen van Mts. Beelen-de Bruin is in de bestaande pluimveehouderij van één stal het stalsysteem te wijzigen en een nieuwe stal op te richten met een dierenaantal van 57.500 opfokhennen. Deze activiteit is onderworpen aan een m.e.r.-beoordelingsplicht door het bevoegd gezag ingevolge het Besluit milieueffectrapportage jo. artikel 7.17 van de Wet milieubeheer. Burgemeester en wethouders van Geldermalsen hebben op 25 januari 2011 besloten dat door Mts. Beelen-de Bruin geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld, voordat door hen een beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de voorgenomen activiteit. Volgens burgemeester en wethouders van Geldermalsen leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Inzage

Het besluit en de relevante stukken liggen ter inzage van 4 februari 2011 tot en met 18 maart 2011 in het gemeentehuis van Geldermalsen. De inzage vindt plaats bij het Klantencontactcentrum, tijdens de vrije inloop op werkdagen van 08:30 tot 12:30 uur, of op afspraak.

Het besluit betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een milieuvergunning. Conform artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk, tenzij deze beslissing de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft. Het ontwerpbesluit op de aanvraag om milieuvergunning zal gelijktijdig ter inzage gelegd worden. In bovengenoemde periode is het mogelijk zienswijzen op het ontwerp schriftelijk of mondeling kenbaar te maken.

Naar boven