Voorbereidingsbesluit centrumplan Bergschenhoek

De gemeenteraad heeft op 8 september 2011 verklaard dat er een partiële herziening van het bestemmingsplan ‘Dorpskom’ wordt voorbereid voor het gebied Rondom, Kerkstraat, Dorpsstraat. Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken overeenkomstig artikel 3.7 Wro dit voorbereidingsbesluit bekend. Het voorbereidingsbesluit heet als identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0020V02.

Om te voorkomen dat het gebied minder geschikt wordt voor de toekomstige bestemming, is het verboden om zonder of in afwijking van een vergunning werkzaamheden uit te voeren. Ook is het verboden om het gebruik van gronden en bouwwerken in dit gebied te wijzigen. Aanvragen om bouwvergunning zullen worden aangehouden tenzij er een grond is om de bouwvergunning direct te moeten weigeren.

Het voorbereidingsbesluit is in werking getreden op 15 september 2011.

Het voorbereidingsbesluit ligt met bijbehorende plankaart vanaf 22 september ter inzage in het servicepunt Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1. Openingstijden: op werkdagen vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur, op woensdagmiddag vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur. Als u op een ander tijdstip wilt komen of een nadere toelichting wilt, kunt u telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer (010) 800 4000.

De stukken zijn ook te vinden op de gemeentelijke site, www.lansingerland.nl; onder wonen en omgeving (bestemmingsplannen) en op RO-online: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wettelijk is bepaald dat tegen het voorbereidingsbesluit geen bezwaar en beroep kan worden ingesteld.

Naar boven