Terinzagelegging ‘Handhavingsrapportage Schiphol 2011’

Conform artikel 8.29 van de Wet luchtvaart en artikel 3.1 van de Regeling milieu-informatie luchthaven Schiphol is door de inspecteur-generaal van de Inspectie Verkeer en Waterstaat aan de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu de Handhavingsrapportage Schiphol over de eerste helft van het gebruiksjaar 2011 aangeboden. In deze rapportage wordt verslag gedaan over de in de Wet luchtvaart en het Luchthavenverkeerbesluit Schiphol vastgelegde veiligheids- en milieuaspecten over de periode 1 november 2010 tot en met 30 april 2011.

De Handhavingrapportage Schiphol over de eerste helft van het gebruiksjaar 2011 bevat onder meer een beschrijving van:

  • de ontwikkeling van het totale risicogewicht, het totale volume van de geluidbelasting, de geluidbelasting in de handhavingpunten en de uitstoot van stoffen die lokale luchtverontreiniging veroorzaken;

  • de wijze van gegevensverstrekking door de verlener van de luchtverkeersdienstverlening en de exploitant van de luchthaven;

  • de resultaten van het toezicht op de naleving van de regels voor het gebruik van het luchtruim en het baangebruik;

  • de door de verlener van de luchtverkeersdienstverlening en de exploitant van de luchthaven getroffen voorzieningen om overschrijdingen van de grenswaarden voor de geluidbelasting te voorkomen.

Waar kunt u de Handhavingsrapportage Schiphol 2011 inzien?

De rapportage, alsmede de aan de inspecteur-generaal verstrekte gegevens als bedoeld in de artikelen 8.18, 8.19, 8.20, 8.21 en 8.27 van de Wet luchtvaart, liggen van 19 september tot en met 31 oktober 2011 ter inzage bij de Inspectie Verkeer en Waterstaat, Saturnusstraat 50, in Hoofddorp. Voor een afspraak dient u contact op te nemen met de betreffende afdeling (telefoon: 070-4563061)

De Handhavingsrapportage Schiphol 2011 is ook beschikbaar op www.ivw.nl

Naar boven