Ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluherziening Woonbestemming’

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Parapluherziening Woonbestemming’ met ingang van donderdag 15 september 2011 gedurende zes weken ter inzage ligt in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 te Rockanje. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en op woensdagen van 13.30 tot 18.30 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien en te downloaden via de website van de gemeente: www.westvoorne.nl/bestemmingsplannen, onder het kopje ‘ontwerp’.

De gemeente Westvoorne werkt aan het actualiseren van haar bestemmingsplannen. Voor verschillende delen van het grondgebied zijn momenteel bestemmingsplannen in ontwikkeling. Voor andere delen worden de plannen pas later geactualiseerd. Hierdoor ontstaat een situatie met enerzijds plannen op basis van nieuwe uitgangspunten en anderzijds plannen met verouderde uitgangspunten. Vooral bij de woonbestemming wordt dit als niet wenselijk ervaren, omdat hierdoor de mogelijkheden voor vernieuwing of vervanging van woningen verschillend zijn, terwijl daar vanuit ruimtelijk opzicht geen aanleiding voor bestaat. Om dit gelijk te trekken wordt deze ‘parapluherziening’ opgesteld. Deze herziening heeft betrekking op de woonbestemming in diverse bestemmingsplannen waarvan de algehele actualisering nog op zich laat wachten. Het gaat om de volgende bestemmingsplannen:

  • Voorhof IV

  • Oostvoorne Dorp

  • Zandweg

  • Rockanje Dorp (noordelijk deel)

  • Ruimte voor Ruimte en Ruimte voor Ruimte II

  • Landelijk Gebied Westvoorne

  • Kruiningergors.

Met deze herziening wordt uniformiteit en vereenvoudiging van de woonbestemming bereikt. Tevens worden de bouwmogelijkheden voor woningen en erfbebouwing verruimd ten opzichte van de huidige regeling.

Tijdens de bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Westvoorne, Postbus 550, 3235 ZH in Rockanje. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met Jeroen Koch van het team Gebiedsontwikkeling via telefoonnummer (0181) 40 80 28.

Rockanje, 14 september 2011

Burgemeester en wethouders van Westvoorne,

de secretaris,

H. Postema.

De burgemeester,

P. de Jong.

Naar boven