Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Spoorlaan’, ontwerpbesluit hogere grenswaarden en conceptbeeldkwaliteitplan

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder bekend dat van 16 september 2011 tot en met 27 oktober 2011 voor eenieder ter inzage ligt:

het ontwerpbestemmingsplan ‘Spoorlaan’ met de daarop betrekking hebbende stukken en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden.

Het plangebied betreft de gronden gelegen ten oosten van de Burgemeester Kasteleinweg, tussen het Baanvak en de Spoorlaan.

Het bestemmingsplan ‘Spoorlaan’ dient als planologisch kader om een herontwikkeling tot woningbouwlocatie mogelijk te maken. In het bestemmingsplan zijn de uitgangspunten van de (toekomstige) gebiedsontwikkeling vastgelegd.

De voorgenomen woningbouw is deels gepland in de nabijheid van de Burgemeester Kasteleinweg. Akoestisch onderzoek heeft uitgewezen dat bij het appartementengebouw de voorkeursgrenswaarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting zal worden overschreden. Ingevolge de Wet geluidhinder dienen daarom − voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan − hogere grenswaarden te worden vastgesteld voor in de nabijheid van de Burgemeester Kasteleinweg geprojecteerde appartementengebouw.

Inzien ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan bestaat uit planregels en een planverbeelding en gaat vergezeld van een toelichting. Vanaf 1 januari 2010 is het digitale bestemmingsplan het rechtsgeldige bestemmingsplan. U kunt het digitale bestemmingsplan ‘Spoorlaan’ bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl.

U kunt er ook voor kiezen om de papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan in te zien. Deze versie ligt gedurende bovengenoemde periode op werkdagen van 8.30 tot 14.00 uur ter inzage op het gemeentekantoor aan het Drie Kolommenplein 1 te Aalsmeer. Het ontwerp is in pdf-formaat ook in te zien op de gemeentelijke website: www.aalsmeer.nl.

Inzien ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder ligt tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage op het gemeentekantoor en is in pdf formaat ook te zien op de gemeentelijke website: www.aalsmeer.nl.

Zienswijzen indienen over het bestemmingsplan

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder een zienswijze naar voren brengen over het ontwerpbestemmingsplan. Het indienen van een zienswijze kan naar keuze schriftelijk en/of mondeling.

Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad (postbus 253, 1430 AG, Aalsmeer) onder vermelding van ‘Ontwerpbestemmingsplan Spoorlaan’.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevr. E. van der Klis, of bij diens afwezigheid, met een van de andere medewerkers van het cluster Ruimtelijke Ordening (tel: 0297-387 575).

Zienswijzen indienen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzageligging kan een belanghebbende tevens een zienswijze naar voren brengen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden ingevolge de Wet geluidhinder. Het indienen van een zienswijze kan naar keuze schriftelijk en/of mondeling.

Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG, Aalsmeer) onder vermelding van ‘Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Spoorlaan’.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevr. E. van der Klis, of bij diens afwezigheid, met een van de andere medewerkers van het cluster Ruimtelijke Ordening (tel: 0297-387 575).

Beeldkwaliteitplan

Tegelijkertijd met het bestemmingsplan is voor het gebied van de herontwikkeling een beeldkwaliteitplan opgesteld. Het beeldkwaliteitplan zal tegelijkertijd met het bestemmingsplan worden vastgesteld en in de Welstandnota worden verankerd. Op grond van artikel 2 lid 1 van de Inspraak- en participatieverordening 2010 wordt over het beeldkwaliteitplan inspraak verleend. Overeenkomstig artikel 4 lid 1 van de Inspraak- en participatieverordening 2010 wordt het conceptbeeldkwaliteitplan gedurende een periode van zes weken ter inzage gelegd met voor belanghebbenden en ingezetenen de mogelijkheid een mondelinge of schriftelijke inspraakreactie in te dienen.

Inzien concept-beeldkwaliteitplan

Het conceptbeeldkwaliteitplan ligt tegelijkertijd met het bestemmingsplan ter inzage op het gemeentekantoor en is in pdf-formaat ook te zien op de gemeentelijke website:www.aalsmeer.nl.

Inspraakreactie indienen over het concept-beeldkwaliteitplan

Een schriftelijke inspraakreactie kunt u richten aan de gemeenteraad (postbus 253, 1430 AG, Aalsmeer) onder vermelding van ‘Concept Beeldkwaliteitplan Spoorlaan’.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met dhr. L. Kiep, of bij diens afwezigheid, met een van de andere medewerkers van het cluster Ruimtelijke Ordening (tel: 0297-387 575).

Aalsmeer, 8 september 2011

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer,

P.J.M. Litjens,

burgemeester.

D.J. van Huizen,

secretaris.

Naar boven