Ontwerpbestemmingsplan ‘Parallelweg 2e fase’

Bekendmaking op grond van artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Parallelweg 2e fase’ met IDN: NL.IMRO.0796.0002114-1301 met bijbehorende stukken met ingang van 19 september 2011 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor. Tevens kunt u dit ontwerpbestemmingsplan via internet raadplegen. Dit is mogelijk via de gemeentelijke website:

www.s-hertogenbosch.nl/rp/ontwerpbestemmingsplan-parallelweg2efase en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De authentieke bestanden zijn te vinden op het webadres: http://ruimtelijkeplannen.s-hertogenbosch.nl/plans/NL.IMRO.0796.0002114-/NL.IMRO.0796.0002114-1301. Beschikt u niet over internet? In de hal van het Stadskantoor kunt u gebruikmaken van computers met internet.

Doel bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Parallelweg 2e fase’ maakt de doortrekking van de huidige Parallelweg, in het verlengde van de Magistratenlaan, tot aan Zandzuigerstraat mogelijk. De Parallelweg wordt direct langs de westkant van het spoor gelegd. De weg wordt heringericht en in noordelijke richting doorgetrokken. Hij sluit dan aan op de Zandzuigerstraat. Hiervoor wordt een nieuwe brug over de Dieze gemaakt. Dit project is onderdeel van de te wijzigen hoofdinfrastructuur voor het autoverkeer in ’s-Hertogenbosch. De doortrekking van de Parallelweg zorgt voor een betere bereikbaarheid van de binnenstad en een betere ontsluiting van het station. Ook wordt de binnenstadsring ontlast van verkeer.

Ligging en begrenzing plangebied

Het plangebied ligt aan de westkant van het spoor. Het gaat om het gebied tussen de stationstunnel en de aansluiting op de Zandzuigerstraat. Ook een nieuwe afslag richting Boschveld, ter hoogte van Grasso en EKP, valt in het plangebied.

Reageren op dit plan

Gedurende bovengenoemde termijn wordt aan een ieder de mogelijkheid geboden schriftelijk een zienswijze kenbaar te maken aan de gemeenteraad via Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Ook kan een ieder mondeling een zienswijze naar voren brengen. Wanneer u hiervan gebruik wenst te maken, kunt u gedurende deze termijn een telefonische afspraak maken met mw. H. Dijkman van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 98 22. Om termijnoverschrijding te voorkomen, wordt u verzocht om uiterlijk veertien dagen voor afloop van de terinzagetermijn een afspraak te maken.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 16 september 2011

Naar boven