Vaststelling bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein de Barrier’

Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein de Barrier’ op 22 november 2010 door de raad is vastgesteld. Besloten is om geen exploitatieplan vast te stellen.

Het plan betreft een gebied in het zuiden van de kern Geldrop, nabij de aansluiting op de Rijksweg A67. Het plangebied wordt grofweg begrensd door de spoorlijn Eindhoven–Weert in het westen en het Bogardeind in het oosten. Aan de noordzijde grenst het gebied aan de perceelsgrenzen van de bestaande bedrijven en in het zuiden wordt de grens bepaald door de Rijksweg A67.

Binnen de plangrenzen is thans een restaurant gevestigd, maar het grootste deel van het gebied is braakliggende grond of gronden in agrarisch gebruik. De gemeente is voornemens deze locatie grotendeels als een hoogwaardig bedrijventerrein te (laten) ontwikkelen en voor een deel als zacht horecagebied.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op enkele punten gewijzigd. Deze wijzigingen zijn ingegeven door ingediende zienswijzen. Het betreft hier een in de plantoelichting toegevoegde paragraaf inzake het plaatselijke economische beleid en enkele ondergeschikte aanpassingen in de planregels.

Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen vanaf 3 februari 2011 ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Hofstraat 4 te Geldrop (van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur). Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn ook via de gemeentelijke website www.geldrop-mierlo.nl te raadplegen onder kop ‘Wonen en mijn buurt’ – ‘Ruimtelijke instrumenten’ – ‘Bestemmingsplannen in procedure’. De bijbehorende stukken bestaan onder andere uit de nota van zienswijzen waarin is opgenomen hoe met de ingediende zienswijzen is omgegaan en uit de bij het plan behorende bijlagen.

Op grond van artikel 8:6, artikel 6:8 lid 4 en artikel 6:13 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden die in de ontwerpfase een zienswijze hebben ingediend binnen zes weken vanaf de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd, beroep instellen. Het beroep kan worden ingediend bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die afdeling. Ook kan op grond van artikel 6:13 Algemene wet bestuursrecht beroep ingesteld worden door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend. Als gevolg hiervan kan ook door iedere belanghebbende beroep ingesteld worden tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn doorgevoerd.

Een beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Aan het instellen van een beroep zijn kosten (griffierechten) verbonden.

Geldrop-Mierlo, 2 februari 2011

Burgemeester en wethouders,

J.H.M. van Vlerken,

secretaris.

M.J.D. Donders-de Leest,

burgemeester.

Naar boven