Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Rolde dorp’

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Aa en Hunze op 15 december 2010 het bestemmingsplan ‘Rolde dorp’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het dorp Rolde. Met dit bestemmingsplan zullen ca. 20 meest verouderde bestemmingsplannen voor het dorp worden geactualiseerd. Het plan is in hoofdzaak conserverend van aard, maar bevat enkele nieuwe ontwikkelingen die in de toelichting op het plan benoemd worden.

Het plangebied omvat globaal de bebouwde kom van Rolde. Het oude spoortracé is de noordgrens en de N 33 de zuidgrens.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

  • Aan het perceel Stationsstraat 15 is de aanduiding ‘dienstverlening’ toegekend.

  • De dubbelbestemming ‘Leiding – Gas’ is aan de noordoostzijde van het plangebied toegevoegd ten behoeve van de ter plaatse gelegen gasleiding. Tevens is de bestemming ‘Bedrijf – Nutsvoorziening’ toegekend aan het perceel dat kadastraal bekend staat als gemeente Rolde, sectie V, nummer 1139. Dit perceel is eigendom van een energiemaatschappij.

  • De terminologie in de toelichting en planregels is in overeenstemming gebracht met de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) die per 1 oktober 2010 in werking is getreden.

  • Aan de achterzijde van het perceel Asserstraat 28 is de aanduiding ‘paardrijdbak’ opgenomen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 3 februari 2011 gedurende een periode van zes weken ter inzage tijdens openingstijden in het gemeentehuis van Aa en Hunze aan de Spiekersteeg 1 te Gieten. Daarnaast is het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken gedurende deze periode te raadplegen op de website van de gemeente (www.aaenhunze.nl) en via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/.

Beroep

Met ingang van de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven