Vastgesteld bestemmingsplan Haarwijk-Zuid, partiële herziening

Burgemeester en wethouders van Gorinchem maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Gorinchem in zijn vergadering van 6 september 2011 het bestemmingsplan Haarwijk-Zuid, partiële herziening heeft vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt voor eenieder ter inzage met ingang van woensdag 14 september 2011 gedurende 6 weken (dus tot en met dinsdag 25 oktober 2011) tijdens de openingsuren in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Gorinchem. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘vastgesteld’.

Het plangebied van het bestemmingsplan betreft het zuidelijk deel van de Haarwijk en wordt aan de noordzijde begrensd door de Nieuwe Hoven, aan de westzijde door de Vlietlaan + Banneweg en aan de oost- en zuidzijde door de spoorlijn Dordrecht-Geldermalsen. De directe aanleiding voor dit bestemmingsplan is de uitspraak van de Raad van State van 20 oktober 2010 waarin de Raad van State de raad van de gemeente Gorinchem opdraagt een nieuw besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Haarwijk-Zuid te nemen ten aanzien van artikel 18.1.3 van de planregels en de zinsnede ‘bij voltooiing van de bouw’ in artikel 1, onder peil, van de planregels.

Gedurende de genoemde termijn van zes weken kan bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door degene die omtrent het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Het beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de Raad van State te worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Gorinchem,

de secretaris.

De burgemeester.

Naar boven