Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Ter Aardseweg 3’

Ter inzage

Burgemeester en wethouders van Assen maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 8 september 2011, het bestemmingsplan ‘Ter Aardseweg 3’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan en begrenzing plangebied

Aan de Ter Aardseweg 3 is Haveman Hoveniers (een hoveniersbedrijf annex kwekerij) gevestigd. In de afgelopen jaren is een aantal gebouwen geplaatst dat niet in overeenstemming is met het geldende bestemmingsplan. De exploitant van het hoveniersbedrijf wenst daarnaast de bestaande bedrijfswoning en schuur te vervangen. Het bestemmingsplan voorziet in het legaliseren van de illegale bedrijfsbebouwing en nieuwbouw van een bedrijfswoning en schuur. De doeleindenomschrijving van de bestemming ‘Bedrijf-Tuincentrum’ is verruimd door tevens een tuincentrum (ondergeschikt aan het hoveniersbedrijf) mogelijk te maken. In de toelichting van het bestemmingsplan zijn de resultaten van de ruimtelijk relevante onderzoeken weergegeven. Daaruit volgt dat er vanuit deze ruimtelijk relevante aspecten geen belemmeringen zijn voor het in procedure brengen van dit bestemmingsplan.

Waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van 16 september 2011 gedurende zes weken terinzage bij de balie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis, Noordersingel 33. U kunt de stukken inzien gedurende de reguliere openingstijden. Ook kunt u het bestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.assen.nl.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevr. mr. E.G.E. Kuiper, telefoon 14 0592.

Beroep / verzoek voorlopige voorziening

Op grond van artikel 3.8 lid 3 , volgens artikel 8.2 lid 1 onder a Wro, kunnen degenen die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt alsmede belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs daartoe niet in staat te zijn geweest, gedurende zes weken na bekendmaking, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Daarnaast kan de Voorzitter van de Afdeling worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

Naar boven