Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Uitbreiding Mercuriuscentrum‘

Ter inzage

Burgemeester en wethouders van Assen maken, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 8 september 2011, het bestemmingsplan ‘Uitbreiding Mercuriuscentrum’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan en begrenzing plangebied.

Voor de herontwikkeling van het Mercuriuscentrum en de directe omgeving is, in opdracht van ING Real Estate, in samenwerking met de woningcorporatie Actium, een masterplan opgesteld. Dit plan voorziet in een multifunctioneel winkelgebied met commerciële en zorgvoorzieningen alsook woningen. Daarmee vormt dit gebied een belangrijke verbinding/schakel tussen het Koopmansplein en het Cultureel Kwartier, het Koopmansplein en de Triade.

Het grootste deel van de ontwikkelingen is in overeenstemming met het ter plaatse geldende bestemmingsplan Centrum-Noord. Alleen voor de uitbreiding van het winkelcentrum richting de parkeergarage Mercurius is een nieuw bestemmingsplan opgesteld ten behoeve van vergroting van de bestaande winkels (aan de achterzijde van het winkelcentrum) en de bouw van (zorg)woningen aan de zijde van de Minervalaan.

Door uitbreiding en versterking van de huidige Mercuriuspassage wordt een hoogwaardige winkelroute gecreëerd met een sterke eigen identiteit die het nieuwe Cultureel Kwartier zal verbinden met het bestaande Koopmansplein. Deze upgrading – van Mercuriuspassage naar Mercuriusstraat – is noodzakelijk om deze verbinding de status van een A1-locatie te laten behouden en verpaupering in de toekomst te voorkomen. Het is daarmee een belangrijke ‘aanjager’ voor de gehele binnenstad. Het plan is in onderhandeling met de ING en Actium financieel haalbaar gebleken.

Waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 16 september 2011 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis, Noordersingel 33. U kunt de stukken inzien gedurende de reguliere openingstijden. Ook kunt u het bestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.assen.nl.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevr. mr. E.G.E. Kuiper, telefoon 14 0592.

Beroep / verzoek voorlopige voorziening

Op grond van artikel 3.8 lid 3 , volgens artikel 8.2 lid 1 onder a Wro kunnen degenen die tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt alsmede belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs daartoe niet in staat te zijn geweest, gedurende zes weken na bekendmaking, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Daarnaast kan de Voorzitter van de Afdeling worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

Naar boven