Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan Smetanalaan 536

Burgemeester en wethouders van Assen maken het volgende bekend.

De gemeenteraad heeft op 8 september 2011, het bestemmingsplan ‘Smetanalaan 536’ met bijbehorende identificatienummer NL.IMRO.0106.02BP20101000H-C001 vastgesteld. Dit overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Het bestemmingsplan ligt met ingang van 16 september 2011, gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan raadplegen op www.assen.nl.

Het plangebied ligt binnen de grenzen van het geldende bestemmingsplan ’Assen-Noord’. Op onderhavig perceel was voorheen de school ‘De Arkel’ gevestigd. Promens Care is van plan hier een nieuwe speciale woonvoorziening te realiseren voor mensen met een verstandelijke of psychische beperking. Bij de planopzet is aangesloten bij de systematiek van recent opgestelde bestemmingsplannen.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van 27 mei tot 8 juli 2011. Er zijn geen zienswijzen ontvangen. Het plan is dan ook in ongewijzigde vorm vastgesteld.

Tijdens bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door diegenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt en door belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wro zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven