Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Centrumplan Oost, Rijen’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen stelde op 6 september 2011 het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrumplan Oost, Rijen’ vast. Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van commerciële ruimten, 28 appartementen (met een ondergrondse parkeergarage), 9 grondgebonden woningen, het autoluw maken van het Wilhelminaplein en een omlegging van de Stationsstraat.

Het college besloot ook om geen ontwerpexploitatieplan vast te stellen, omdat we de grondexploitatie regelen met een realisatieovereenkomst.

Ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage

Het ontwerpbestemmingplan ligt van 15 september tot en met 26 oktober 2011 tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis van Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1 in Rijen. We plaatsen het ontwerpbestemmingsplan ook op de internetpagina van de gemeente Gilze en Rijen (www.gilzerijen.nl). U vindt het in de rubriek ‘Bouwen en Wonen’, onder ‘Bestemmingsplannen in procedure’ en vervolgens ‘Centrumplan Oost, Rijen’.

U kunt het plan ook bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Iedereen kan een zienswijze indienen

Iedereen mag een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Dat is bepaald in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Iedereen kan ook een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Dat is bepaald in artikel 6.12 lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening,

Zienswijze indienen

In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u een zienswijze indienen.

Uw schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Gilze en Rijen, Postbus 73, 5120 AB Rijen. Uw schriftelijke zienswijze moet u voorzien van uw naam, adres, handtekening en datum. Ook geeft u aan op welk plan uw zienswijze betrekking heeft en de reden(en) van de zienswijze.

Wilt u een mondelinge zienswijze indienen? Bel dan met mevrouw I. van der Schoot van de gemeente Gilze en Rijen, telefoonnummer: 0161-290 162.

Rijen, 14 september 2011

Burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen,

de secretaris,

R. Wiersema.

De waarnemend burgemeester,

J. Boelhouwer.

Naar boven