Ontwerpbestemmingsplan Oranjeburgh, aanvulling Welstandsnota en vaststellen hogere waarden geluidsbelasting

Bekendmaking

  • Inzage en publicatie van het ontwerpbesluit voor het vaststellen van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting op de gevels.

  • Inzage en publicatie van het ontwerpbestemmingsplan voor het plangebied Oranjeburgh.

  • Inzage en publicatie van het ontwerp van de aanvulling van de Welstandsnota voor het deelgebied Oranjeburgh.

Locatie plangebied

Voor de oude locatie van het Vlietlandziekenhuis, Burgemeester Knappertlaan 25 te Schiedam, bestaat het voornemen om die gronden te ontwikkelen tot een woongebied.

Bestemmingsplan

Binnen de huidige bestemmingsplannen ‘Gemeenteziekenhuis e.o.’ en ‘Bebouwingsvoorschriften voor de bebouwde kom’ is een dergelijk ontwikkeling niet mogelijk. Daarom is het wenselijk om een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied voor te bereiden. Het voorontwerp bestemmingsplan is op 5 juni 2011 door het college van Burgemeester en wethouderhouders va Schiedam vastgesteld. Daarna is op 8 juni 2011 het bestuurlijk overleg opgestart. Ook is het voorontwerpbestemmingsplan besproken met omwonenden en andere belanghebbenden op 19 juli 2011 en 9 augustus 2011. De opmerkingen van bestuurlijke partners en van de omwonenden en belanghebbenden zijn betrokken zijn waar nodig verwerkt in het ontwerp bestemmingsplan. Op 30 augustus 2011 heeft het college van Burgemeester en wethouders van Schiedam het ontwerpbestemmingsplan Oranjeburgh vastgesteld.

Overschrijdingen van de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder

Tevens rust op de gevels van een aantal woningen een geluidbelasting die hoger zal zijn dan de voorkeursgrenswaarde zoals aangegeven in de Wet geluidhinder. De overschrijdingen voor het bouwplan Oranjeburgh worden met name veroorzaakt door industrielawaai en verkeerslawaai. Daarom heeft het college op 30 augustus 2011 het ontwerp vastgesteld van het besluit om hogere waarden voor geluid vast te stellen voor het bouwplan Oranjeburgh.

Welstand

Voor het plangebied is een beeldkwaliteitsplan opgesteld. De relevante onderdelen uit het beeldkwaliteitsplan zijn vertaald naar een welstandsparagraaf als aanvulling op de bestaande welstandsnota van de gemeente Schiedam. Tegelijk met de vaststelling van het bestemmingsplan Oranjeburgh zal de raad van Schiedam tevens de aanvulling op de welstandsnota vaststellen. Op 30 augustus 2011 heeft het college van Burgemeester en wethouders het ontwerp van die aanvulling vastgesteld.

Inzage van de ontwerpbesluiten

De ontwerpen van:

  • a) het bestemmingsplan Oranjeburgh met de bijbehorende stukken;

  • b) de aanvulling op de welstandsnota voor het deelgebied Oranjeburgh;

  • c) het besluit om hogere waarden voor geluid vast te stellen

liggen vanaf maandag 12 september 2011 gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van de Stadswinkel in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan digitaal raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl en de website van de gemeente Schiedam.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, t.a.v. Afdelingsmanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoed en Grondzaken, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Voor een mondeling zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente Schiedam waarna een afspraak gemaakt kan worden bij de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoed en Grondzaken.

Naar boven