Vastgestelde uitwerkingsplannen buurtstede Veenendaal-oost

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken bekend dat de volgende uitwerkingsplannen zijn vastgesteld:

  • ‘Uitwerkingsplan De Erven, kavel 6 en 7’;

  • ‘Uitwerkingsplan De Ontmoeting, deelplan 1;

  • ‘Uitwerkingsplan De Ontmoeting, deelplan 2 (Kloppend Hart Huis).

Het ontwerp van deze uitwerkingsplannen heeft reeds eerder ter inzage gelegen. Bij de vaststelling van deze plannen zijn er géén wijzigingen aangebracht in de plannen zoals die in ontwerp ter inzage hebben gelegen.

Ligging van de uitwerkingsplannen

De uitwerkingsplannen De Erven en De Ontmoeting liggen in de woonwijk Veenendaal-oost. Deze woonwijk ligt tussen de Rondweg-oost, de Buurtlaan-oost, de Rauweveldseweg en het Benedeneind. Deze wijk is opgesplitst in een middendeel, een zuidelijk deel en een noordelijk deel. Het middendeel, de wijk Buurtstede, wordt nu gerealiseerd. De wijk Buurtstede bestaat uit de buurtschappen De Ontmoeting, De Erven, De Straten en De Hoven.

De uitwerkingsplannen hebben betrekking op een deel van de buurtschappen De Erven en De Ontmoeting.

Inhoud van de plannen

Uitwerkingsplan De Erven kavel 6 en 7

In het deelplan kavel 6 en 7 van De Erven komen 2 woningen aan de oostzijde van de wijk Buurtstede. In dit deel van Buurtstede worden groepsgewijs vrije kavels uitgegeven waarop via particulier opdrachtgeverschap woningen worden ontwikkeld. Deze kavels liggen in het buurtschap De Erven van de wijk Buurtstede, aan de Van de Polstraat.

Uitwerkingsplan De Ontmoeting deelplan 1

Deelplan 1 van De Ontmoeting betreft de bouw van grondgebonden woningen in de vorm van aaneengebouwde woningen in het buurtschap De Ontmoeting. Het gaat om 37 koopwoningen van Latei Projectontwikkeling en 33 huurwoningen van Patrimonium Woonstichting. De woningen zijn gepland aan de Hootsenheem, de Methorstheem, de Dijkhorstheem, de Diepeveenheem en de Gaasbeekheem.

Uitwerkingsplan De Ontmoeting deelplan 2 (Kloppend Hart Huis)

Het uitwerkingsplan betreft de realisatie van het Kloppend Hart Huis. Het Kloppend Hart Huis ligt aan de zuidzijde van de Brink. De Brink is het centrale plein in het buurtschap De Ontmoeting. In het Kloppend Hart Huis komt een gezondheidscentrum met 47 appartementen daarboven.

Ter inzage

De uitwerkingsplannen met de daarbij behorende verbeeldingen en de besluiten van burgemeester en wethouders tot vaststelling van de plannen liggen met ingang van donderdag 8 september 2011 gedurende zes weken dus tot en met 19 oktober 2011 ter inzage bij de balie van het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags open van 13.00 tot 17.00 uur. Er liggen geen bouwtekeningen of schetsen van de woningen ter inzage.

Website

De stukken zijn ook in te zien op de website van de gemeente onder www.veenendaal.nl → ‘bestuur en organisatie’, ‘producten en diensten’ → ‘bekendmakingen’ → ‘mededeling’.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de besluiten tot vaststelling van de uitwerkingsplannen. Het instellen van beroep tegen een uitwerkingsplan is mogelijk voor degenen die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp van dat uitwerkingsplan. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp uitwerkingsplan kunnen eveneens beroep instellen.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is gesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

De besluiten tot vaststelling van de uitwerkingsplannen treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State en dit verzoek is gehonoreerd.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of de plannen kunt u contact opnemen met mevrouw Astrid Swart van de afdeling Beleid & Ontwikkeling, telefoonnummer (0318) 538 674. (Bij geen gehoor 538 343.)

Naar boven