Vastgesteld bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Broekstraat 9, Someren’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad van de gemeente Someren in zijn vergadering van 31 augustus 2011 het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Broekstraat 9, Someren’ heeft vastgesteld.

Tevens besloot de raad geen exploitatieplan vast te stellen voor de gronden die binnen het plangebied van dit bestemmingsplan vallen.

Het bestemmingsplan biedt de juridisch-planologische grondslag voor een bedrijventerreinontwikkeling op het perceel Broekstraat 9 te Someren. Dit perceel heeft nu nog een agrarische bestemming.

Het vaststellingsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen, met de bijbehorende stukken, voor eenieder ter inzage vanaf donderdag 15 september 2011 gedurende zes weken. U kunt het bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij de balie van het Team Vergunningen van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in het gemeentehuis van Someren, Wilhelminaplein 1, te Someren. De balie van het Team Vergunningen is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u ook buiten openingstijden inzien. Een afspraak daarvoor kunt u maken met de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu via telefoonnummer 0493-494888. U kunt het vaststellingsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en bijlagen ook elektronisch raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Someren, 14 september 2011

Naar boven