Milieu Effect Rapportage ‘Strategisch Groen Project Eiland van Dordrecht’ ter inzage

Algemeen

Nieuwe natuurgebieden hand in hand met vernieuwde mogelijkheden voor recreatie. Dit toekomstbeeld voor het Eiland van Dordrecht staat beschreven in het Raamplan ‘Eiland van Dordrecht’. Het toekomstbeeld is planologisch vastgelegd in het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuwe Dordtse Biesbosch’. Ten behoeve van het bestemmingsplan is het Milieu Effect Rapport ‘Strategisch Groen Project Eiland van Dordrecht (bezuiden het Wantij)’ opgesteld en door de gemeenteraad aanvaard. De Commissie voor de MER heeft over het Milieu Effect Rapport een positief toetsingsadvies uitgebracht.

De terinzagelegging

Omdat het Milieu Effect Rapport inhoudelijk en procedureel onlosmakelijk verbonden is met het ontwerpbestemmingsplan wordt het Milieu Effect Rapport ‘Strategisch Groen Project Eiland van Dordrecht (bezuiden het Wantij)’ tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.

Het Milieu Effect Rapport met de bijbehorende stukken ligt met ingang van 15 september 2011 gedurende zes weken (tot 26 oktober 2011) voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het Milieu Effect Rapport is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl\ruimtelijkeplannen.

Eenieder kan gedurende de termijn van de terinzagelegging bij de gemeenteraad zienswijzen omtrent de Milieu Effect Rapportage naar voren brengen (adres: Gemeenteraad van Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht). Deze zienswijzen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend onder vermelding van ‘zienswijze MER Strategisch Groen Project Eiland van Dordrecht’. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk 19 oktober 2011, een telefonische afspraak te worden gemaakt, telefoon: (078) 770 48 99.

Dordrecht, 14 september 2011

Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Naar boven