Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder voor bestemmingsplan ‘Kruiswijk III’ in Anna Paulowna

Voor het bedrijfsterrein Kruiswijk III wordt een bestemmingsplan voorbereid. Dit heeft gevolgen voor de gevelbelasting van een aantal woningen. Burgemeester en wethouders van Anna Paulowna maken daarom bekend dat zij voornemens zijn hogere grenswaarden vast te stellen voor de geluidsbelasting op een aantal gevels van (nieuw te bouwen) woningen. De nieuwe bedrijfswoningen zijn gesitueerd binnen de geluidzones van de bestaande wegen Grasweg, Graslaan, de spoorbaan Den Helder–Schagen en de nieuwe ontsluitingsweg. Binnen de geluidzone van de nieuwe ontsluitingsweg en de te reconstrueren weg Grasweg zijn bestaande woningen aanwezig. De hogere waarden zijn nodig omdat op deze locaties de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder wordt overschreden. Op grond van de Wet geluidhinder heeft het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid om in dit geval een hogere waarde voor geluid vast te stellen.

Inzage

Het ontwerpbesluit en andere van belang zijnde stukken liggen met ingang van 9 september tot 21 oktober ter inzage bij de balie van het gemeentekantoor in Anna Paulowna. U kunt hier ook een afspraak maken om de stukken buiten de openingstijden in te zien.

Zienswijzen: gedurende de periode van terinzageligging kan iedereen mondeling of schriftelijk zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere waarden naar voren brengen. Dat kan op de volgende wijze:

  • schriftelijk aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Anna Paulowna, postbus 8, 1760 AA in Anna Paulowna;

  • mondeling, voor het indienen van een mondelinge zienswijze is het wenselijk vooraf een afspraak te maken. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met het secretariaat van de sector Grondgebiedzaken, (0223) 53 61 66.

Wij wijzen erop dat beroep tegen het te nemen besluit te zijner tijd in principe alleen kan worden ingediend door een belanghebbende indien overeenkomstig het bovenstaande tijdig een zienswijze naar aanleiding van het ontwerp van het besluit is ingebracht, tenzij kan worden aangetoond dat men belanghebbende is en redelijkerwijs niet in staat is geweest dit te doen.

Anna Paulowna, 7 september 2011

Burgemeester en wethouders van Anna Paulowna,

A.J. Pennink,

burgemeester.

M.H.A. Hazebroek,

secretaris.

Naar boven