Bestemmingsplan Pater Schiphorststraat 15 vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 9 juni 2011 besloten heeft om het bestemmingsplan Pater Schiphorststraat 15 ongewijzigd vast te stellen.

Naar aanleiding van een principeverzoek is in het verleden ingestemd met een eventuele ontwikkeling van twee woningen op het perceel Pater Schiphorststraat 15. Naar aanleiding hiervan is een tweede woning gerealiseerd op het perceel. Vervolgens is de oorspronkelijke woning geamoveerd. In het toen geldende bestemmingsplan Daalmeer was een bouwvlak opgenomen voor deze bestaande woning. Daarbij was het de bedoeling om deze woning te vervangen. Bij de opstelling van het bestemmingsplan Alkmaar-Noord is het bouwvlak komen te vervallen. Inmiddels zijn de plannen voor het alsnog realiseren of althans vastleggen van de bouwmogelijkheid van een tweede woning geconcretiseerd. In overleg met de eigenaar is besloten om voor dit perceel alsnog een partiële planherziening op te stellen.

Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft vanaf 18 februari 2011 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage gelegen. Naar aanleiding hiervan zijn geen zienswijzen ingediend.

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 8 september 2011 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage bij de balie ‘Bouwen en Wonen’ van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 in Alkmaar.

De openingstijden zijn op maandag vanaf 13.00–16.30 uur, op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00–16.30 uur en op donderdagavond van 18.30–20.00 uur. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl onder het kopje (Loket/Bouwen en Wonen/Bestemmingsplannen ter inzage/link naar ruimtelijkeplannen.nl) of via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de vermelding Alkmaar, Pater Schiphorststraat 15 of onder de code NL.IMRO.0361. BP00103-0305.

Gedurende de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt, kan tegen dit besluit beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingediend door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Daarvoor moet een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Alkmaar, 7 september 2011

Naar boven