Ontwerpbesluiten omgevingsvergunning ter inzage

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat de navolgende aanvragen om omgevingsvergunning met de ruimtelijke onderbouwing met ingang van 9 september 2011 voor iedereen ter inzage liggen (conform artikel 3.10 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht):

  • 1. Oude Aaltenseweg 37 te Lichtenvoorde: de omgevingsvergunning is aangevraagd voor de activiteiten bouwen en strijdigheid met het bestemmingsplan (projectafwijking). Het plan voorziet in de sloop van de agrarische opstallen en daarvoor in de plaats de realisatie van één nieuwe woning. De agrarische bestemming wordt van het perceel gehaald en daarvoor in de plaats zijn twee burgerwoningen op het perceel toegestaan. Dit zijn de bestaande bedrijfswoning en de nieuw te bouwen woning.

  • 2. Kamperweg 5 te Lievelde: de omgevingsvergunning is aangevraagd voor de activiteit strijdigheid met het bestemmingsplan (projectafwijking). Het plan voorziet in een wijziging van het gebruik van een agrarisch bedrijfsgebouw waarbij het agrarisch gebruik wordt omgezet naar het ontwikkelen, specialiseren en construeren van technische verbeteringen aan bedrijfsgoederen oftewel een combinatie van landbouwmechanisatie en reparatie van gebruiksgoederen.

  • 3. Marhulzenpad 3 te Groenlo: de omgevingsvergunning is aangevraagd voor de activiteiten bouwen en strijdigheid met het bestemmingsplan (projectafwijking). Het plan voorziet in het realiseren van een dagopvang voor honden en het plaatsen van hekwerken hiervoor.

  • 4. Eefselerweg 13a te Lievelde: de omgevingsvergunning is aangevraagd voor de activiteiten bouwen en strijdigheid van het bestemmingsplan (projectafwijking). Het plan voorziet in de realisatie van een ouderwetse kapschuur ten behoeve van houtbewerking en uitbreiding van een bestaand bedrijfsgebouw.

Voor bovengenoemde ontwikkelingen dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met de projectafwijking een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins door middel van een exploitatieovereenkomst is verzekerd. De initiatiefnemers hebben of gaan met de gemeente een overeenkomst afsluiten.

De plannen liggen voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met 20 oktober 2011. De plannen kunnen worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u de plannen, inclusief deze publicatie, digitaal raadplegen via de gemeentelijke website (www.oostgelre.nl → Bouwen, wonen en milieu → ruimtelijke plannen) of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl).

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via nummer 0544-393478), en gemotiveerd zijn zienswijze omtrent de projectafwijking naar voren brengen bij het College van burgemeester en wethouders van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

Naar boven