Vooraankondiging en inspraakprocedure bestemmingsplan ‘Meppel - Blankenstein, Ezinge en Spoorzone’

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders van Meppel kennis van de voorbereiding van een bestemmingsplan voor het gebied Meppel - Blankenstein, Ezinge en Spoorzone te Meppel.

Het plangebied bestaat uit de wijk Ezinge, het bedrijvenpark Blankenstein en het spoorgebied dat ten westen ligt van deze gebieden, inclusief het station. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Autosnelweg A32, de Reest en de kadastrale grens van het sportpark Ezinge, de Leonard Springerlaan en Parallelweg, de spoorlijn Meppel–Groningen en de Blankensteinweg. Het voorontwerpbestemmingsplan heeft een voornamelijk een conserverend karakter. Het scholenpark op Ezinge is een nieuwe ontwikkeling die met dit plan wordt mogelijk gemaakt. Voor het bedrijvenpark Blankenstein wordt een gedetailleerder planologische beleid verwoord en de laatste fase van dit bedrijvenpark wordt inbestemd. Met het nieuwe bestemmingsplan worden meerdere bestemmingsplannen (deels) herzien.

Op grond van artikel 1.3.1 lid 2 van het Besluit ruimtelijke ordening melden wij hier dat op dit moment gelegenheid wordt geboden uw inspraakreactie omtrent dit voornemen naar voren te brengen. Tevens worden onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van 3 februari tot en met 16 maart 2011. Het plan (verbeelding, regels, toelichting en bijlagen) kan worden ingezien op het stadhuis en op de website van de gemeente Meppel. Ga naar www.meppel.nl vervolgens in de linkerkolom ‘direct naar’ bestemmingsplannen. Vervolgens kunt u hier het bestemmingsplan ‘Meppel - Blankenstein, Ezinge en Spoorzone’ raadplegen. Tevens is het plan te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Als onderdeel van de inspraakprocedure organiseert de gemeente op woensdag 16 februari 2011 van 17:00 uur tot 20:00 uur een inloopavond. Deze wordt gehouden in de raadzaal van het stadhuis aan de Grote Oever 26 te Meppel.

Gedurende de inspraakperiode kunt u reageren. Inspraakreacties kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een mondelinge inspraakreactie. Hiervoor kunt u contact opnemen met het loket Bouwen & Wonen via het telefoonnummer 140522.

Meppel, 2 februari 2011

Burgemeester en Wethouders van Meppel.

Naar boven