Ontwerpbestemmingsplan Voormalige gemeentelijke objecten Medemblik 2011

Het college van burgemeester en wethouders maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan Voormalige gemeentelijke objecten Medemblik 2011 met ingang van 9 september 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan omvat een juridisch-planologische regeling voor de verruiming van de gebruiksmogelijkheden van de voormalige gemeentelijke objecten. Meer in het bijzonder gaat het om het toeristentoilet aan het Gedempt Achterom 24 in Medemblik, de voormalige brandweerkazerne aan de Dorpsstraat 62A in Nibbixwoud, het voormalige wijkgebouw aan de Simon Koopmanstraat 94–98 te Wervershoof en de voormalige gemeentehuizen in Andijk en Wognum, waarbij tevens de gemeentewerf in Wognum een nieuwe bestemming krijgt.

Om leegstand van deze panden tegen te gaan heeft de gemeente besloten om de functie van de panden te wijzigen om hiermee de verkoopbaarheid van de panden te vergroten. De panden aan het Achterom 24 (Medemblik) en Simon Koopmanstraat 94–98 (Wervershoof) hebben in het ontwerpbestemmingsplan de bestemming ‘Wonen’, terwijl de voormalige brandweerkazerne te Nibbixwoud een woonbestemming krijgt met tevens de mogelijkheid om het pand te gebruiken voor opslag en voor de zelfstandige uitoefening van een praktijkruimte voor medische zorg. De gemeentehuizen van Andijk en Wognum hebben in het ontwerpbestemmingsplan een gemengde bestemming waardoor de panden voor meerdere functies te gebruiken te zijn. De gemeentewerf te Wognum heeft in het ontwerpbestemmingsplan de bestemming ‘lichte bedrijvigheid’.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan wordt verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl en is raadpleegbaar via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0420.BPVRMLGEMOBJ-ON01

Tevens zijn pfd-bestanden van het ontwerpbestemmingsplan en van de bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar op onze website www.medemblik.nl.

Een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen worden ingezien op het gemeentehuis van Medemblik bij het Klant Contact Centrum van de sector Ruimte, Dick Ketlaan 21 in Wognum. Het KCC is op maandag en woensdag van 9.00 tot 20.00 uur geopend en op de overige dagen van 9.00 tot 14.00 uur.

Zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder omtrent het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken. U kunt uw schriftelijke zienswijze richten aan de raad van de gemeente Medemblik, Postbus 45, 1687 ZG Wognum. Voor een mondelinge zienswijze vragen wij op tijd een afspraak te maken met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, telefoonnummer 0229 856238.

Nadrukkelijk wordt erop gewezen dat een zienswijze niet per e-mail of telefonisch kan worden ingediend.

Naar boven