Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Amsterdamseweg

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Amsterdamseweg gedurende zes weken ter inzage wordt gelegd.

De reden voor dit ontwerpbestemmingsplan is als volgt. Op 12 juni 2008 is het Uithoorns Verkeers- en Vervoersplan vastgesteld. Onderdeel van dit plan zijn de benodigde infrastructurele aanpassingen als gevolg van de nieuwe N201. De nieuwe N201 is naar verwachting medio 2012 gereed. In de eindsituatie zijn er binnen Uithoorn twee belangrijke hoofdontsluitingswegen naar de nieuwe N201: de Zijdelweg (N521) en de Amsterdamseweg. Beide wegen dienen te worden aangepast op de veranderende verkeersstromen. De aantakking van de Amsterdamseweg op de omgelegde N201 en opwaardering tot primaire (doorgaande) hoofdroute door het bedrijventerrein en entree tot het Oude Dorp/Dorpscentrum levert daarmee een bijdrage aan de beoogde optimalisatie van de infrastructuur op het bedrijventerrein. Het voorliggende bestemmingsplan omvat de juridisch planologische regeling om de aanpassing van de Amsterdamseweg mogelijk te maken.

Het ontwerpbestemmingsplan Amsterdamseweg ligt vanaf 9 september 2011 t/m 20 oktober 2011 ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 te Uithoorn, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, alsmede in de bibliotheek, gebouw De Hoeksteen, Alfons Ariënslaan 1 te Uithoorn, tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Het ontwerpbestemmingsplan is elektronisch beschikbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan Amsterdamsewegkenbaar maken aan de gemeenteraad, postbus 8, 1420 AA Uithoorn.

De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Uithoorn, 7 september 2011

Naar boven