Ter inzage legging ontwerp bestemmingsplan ‘Nieuw Graswijk’

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het volgende met ingang van 9 september 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage liggen:

  • Ontwerp bestemmingsplan ‘Nieuw Graswijk’, Beeldkwaliteitsplan en bijhorende stukken

  • Ontwerp besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai

  • Ontwerp besluit hogere grenswaarden industrielawaai

  • Concept omgevingsvergunning voor nieuwbouw Nieuw Graswijk en alle daaraan gerelateerde omgevingsvergunningen

Inhoud bestemmingsplan en begrenzing plangebied

Het bestemmingsplan vormt het planologisch en juridisch kader voor de sloop van het bestaande verpleeghuis om daar een nieuw verpleeghuis te realiseren. Daarin wordt ook een kinderopvang voor met name eigen personeel en een sportvoorziening voor cliënten en personeel ondergebracht. Er is minder ruimte nodig voor deze herbouw. De gronden die vrijkomen worden benut voor woningbouw zodat de zorgfuncties worden ingebed in een woonwijk en niet op een terrein voor uitsluitend zorginstellingen.

Daarnaast voorzien de plannen op de locatie van de marechausseekazerne in een functiewijziging zodat dit gebouw benut kan worden als kantoorruimte en maatschappelijke doeleinden, gericht op de zorg.

Het plangebied van het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door de Beilerstraat en het Asserbos aan de westkant, een woongebied aan de noordkant en de Europaweg aan de oost- en zuidkant.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Artikel 3.30 Wro maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De aanvrager heeft verzocht om naast het verzoek om een nieuw bestemmingsplan de volgende aanvragen te coördineren met het bestemmingsplan:

  • concept omgevingsvergunning voor het bouwen van o.a. een nieuw verzorgtehuis en woningbouw en sloop verzorgtehuis en daaraan gerelateerde omgevingsvergunningen.

Daarnaast wordt het volgende met deze procedure gecoördineerd:

  • een ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere grenswaarde. Burgemeester en wethouders overwegen hogere waarden vast te stellen voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting, zoals bedoeld in hoofdstuk VI van de Wet geluidhinder. De toelaatbare geluidsbelasting (voorkeursgrenswaarde) wordt vanwege het wegverkeerslawaai en industrielawaai overschreden.

Inzage

Het ontwerp bestemmingsplan – bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding, het beeldkwaliteitsplan en bij het bestemmingsplan behorende stukken, twee ontwerpbesluiten hogere waarden en een concept omgevingsvergunning – liggen vanaf 9 september 2011 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis, Noordersingel 33. U kunt de stukken gedurende de openingstijden inzien. Ook kunt u het bestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. of raadplegen op de gemeentelijke website: www.assen.nl.

Hoe kunt u inspreken?

Gedurende bovengenoemde termijn wordt eenieder de mogelijkheid geboden naar keuze schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen over het ontwerpplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 30018, 9400 RA te Assen. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met mevr. mr. E.G.E. Kuiper, telefoon 14 0592. U kunt uw zienswijzen mondeling toelichten tegenover een afvaardiging van de gemeenteraad.

Naar boven