Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Emmelhage, herziening 2010’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordoostpolder maken overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad in zijn vergadering van 30 juni 2011 het bestemmingsplan ‘Emmelhage, herziening 2010’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van 8 september 2011 voor een periode van zes weken voor eenieder terinzage op het gemeentehuis, bij het loket Woonomgeving en op de gemeentelijke website www.noordoostpolder.nl.

De interactieve verbeelding is raadpleegbaar op het webadres: http:// www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?plannidn=NL.IMRO.0171.BP00513-VS01.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar op het webadres: http://ruimtelijkeplannen.noordoostpolder.nl/planfolder/NL.IMRO.0171.BP00513-/NL.IMRO. 0171.BP00513-VS01.

Inhoud bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan voorziet in de gedeeltelijke herziening van de juridisch-planologische regeling van het bestemmingsplan Emmelhage (1e fase). De herziening heeft betrekking op een deel van de planregels alsmede op een aantal bestemmingsonderdelen op de verbeelding.

Ligging plangebied

De noordgrens wordt gevormd door de nieuwe ontsluitings-/rondweg en het verlengde daarvan. In het oosten wordt het plangebied begrensd door de Banterweg. In het zuiden vormt de Espelerweg de begrenzing en in het westen het landelijk gebied.

Inhoud gewijzigde vaststelling

De gewijzigde vaststelling betreft het vervangen van de bouwaanduiding ‘aaneengbouwd’ door de bouwaanduiding ‘twee aaneen’ ter plaatse van de kavels 516 t/m 522 gelegen aan de Celsiushage.

Tevens is de bouwaanduiding ‘ZW’ ter plaatse van de kavels 516 t/m 522 gelegen aan de Celsiushage verwijderd.

Indiening beroep/verzoek om een voorlopige voorziening

Een belanghebbende die tijdig haar/zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aan kan tonen dat zij/hij redelijkerwijs niet in staat is geweest haar/zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen, kan gedurende deze periode beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ten aanzien van die delen van het bestemmingsplan die bij de vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan ook door belanghebbenden, die bezwaar hebben tegen deze wijziging, beroep bij voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak worden ingesteld.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om een voorlopige voorziening indienen.

Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Voor nadere informatie over deze publicatie kunt u contact opnemen met de heer R. Groote Bromhaar, projectleider Emmelhage, telefoon (0527) 63 3414

Naar boven