Tweede partiële herziening bestemmingsplan Havens

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Urk maken bekend dat de gemeenteraad op 7 juli 2011 het bestemmingsplan ‘Tweede partiële herziening bestemmingsplan Havens’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de percelen aan de Burgemeester J. Schipperkade met de nummers 2, 4 en 8 t/m 12. Het plan voorziet in het schrappen van artikel 9, tweede lid, van de Regels, behorende bij het op 27 oktober 1977 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan Havens.

Naar aanleiding van een ingediende zienswijze heeft de gemeenteraad op 7 juli 2011 besloten de Regels van het bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Havens’ aan te vullen met een overgangsbepaling, op basis waarvan de bewoning van twee bedrijfswoningen aan de Burg. J. Schipperkade 12 A en 12 B gecontinueerd kan worden. In het kader van de komende actualisatie van het bestemmingsplan zal het huidige gebruik van deze beide woningen positief worden bestemd.

De ‘Tweede partiële herziening bestemmingsplan Havens’ met de daarbij behorende stukken kan vanaf 9 september tot en met 21 oktober 2011 tijdens openingstijden worden ingezien bij het Gemeenteportaal, afdeling Publiekszaken, Singel 9, te Urk. Daarnaast kan het ontwerpbestemmingsplan worden ingezien op de gemeentelijke website: www.urk.nl, onder ‘visie en beleid’ → ‘bestemmingsplannen’.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Ontwikkeling en Advies, tel. (0527) 689868.

Gedurende voornoemde termijn kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht.

Het instellen van een beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunt u aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Het beroepschrift moet worden gestuurd aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Urk, 8 september 2011

Burgemeester en wethouders van Urk

J. Kroon,

burgemeester.

M. Bogerd,

secretaris.

Naar boven