Gedeeltelijke intrekking reactieve aanwijzing bestemmingsplan ‘De Hoop fase 5 en 6 en sportvelden’

Op 17 mei 2011 (kenmerk 2011-23606) hebben gedeputeerde staten van Noord-Holland een aanwijzing ex artikel 3.8, lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening gegeven op het door de gemeenteraad van Anna Paulowna op 11 april 2011 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘De Hoop fase 5 en 6 en sportvelden’. Wij hebben het vaststellingsbesluit, , samen met het aanwijzingsbesluit, en het hogere grenswaarde wet geluidhinder, op 6 juli 2011 bekendgemaakt. De consequentie van de aanwijzing is dat de onderdelen die zijn opgenomen in het aanwijzingsbesluit, geen deel blijven uitmaken van het bestemmingsplan ‘De Hoop fase 5 en 6 sportvelden’ zoals dat is vastgesteld. Tegen het aanwijzingsbesluit en de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘De Hoop fase 5 en 6’ bestond voor belanghebbenden de mogelijkheid om beroep in te stellen.

Gedeputeerde staten van Noord-Holland hebben op 23 augustus 2011 besloten hun aanwijzingsbesluit van 17 mei 2011 gedeeltelijk in te trekken. De intrekking heeft betrekking op de delen met de bestemming ‘Maatschappelijk’ (ten aanzien van de realisatie van de Brede School).

Nu gedeputeerde staten van Noord-Holland op 23 augustus 2011 hun aanwijzing gedeeltelijk hebben ingetrokken, betekent dat dit onderdeel alsnog deel uitmaakt van het bestemmingsplan ‘De Hoop fase 5 en 6 en sportvelden’. Omdat dit onderdeel nog niet eerder bekend was gemaakt, maken wij dat, conform artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, hierbij alsnog bekend.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan (ten aanzien van de bestemming ‘Maatschappelijk’) met de daarbij behorende stukken, waaronder de gedeeltelijke intrekking van het aanwijzingsbesluit van de provincie Noord-Holland, liggen vanaf 8 september 2011 voor de termijn van zes weken ter inzage.

U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan (ten aanzien van de bestemming ‘Maatschappelijk’), het besluit tot gedeeltelijke intrekking van de reactieve aanwijzing en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder inzien op het gemeentekantoor tijdens de openingstijden en daarbuiten na telefonische afspraak: (0223) 53 61 00. De stukken zijn – met uitzondering van het besluit hogere waarden Wet geluidhinder – ook in te zien op www.annapaulowna.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tijdens bovengenoemde inzage termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen de onderdelen van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, die door de gedeeltelijke intrekking van het aanwijzingsbesluit alsnog in stand zijn gebleven. Dit zijn de delen met de bestemming ‘Maatschappelijk’. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan tijdig kenbaar te maken;

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Schriftelijk: stuur uw beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in ’s-Gravenhage. Voor het in behandeling nemen van het beroep is griffierecht verschuldigd.

De onderdelen van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, die door de gedeeltelijke intrekking van het aanwijzingsbesluit alsnog in stand zijn gebleven, treden in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de werking van de onderdelen van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, die door de gedeeltelijke intrekking van het aanwijzingsbesluit alsnog in stand zijn gebleven, niet. Om de werking van het bestemmingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kan degene die beroep instelt tegelijkertijd met het indienen van beroep aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang is gelegen in de schorsing van het besluit. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Volledigheidshalve wordt gemeld dat aan het indienen van beroep, evenals aan het aanvragen van een voorlopige voorziening, griffierechten zijn verbonden. Deze worden bij de indiener in rekening gebracht door de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Schriftelijk: stuur uw verzoek naar de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in ’s-Gravenhage. Voor het in behandeling nemen van dit verzoek is griffierecht verschuldigd.

Anna Paulowna, 7 september 2011

Burgemeester en wethouders van Anna Paulowna,

A.J. Pennink,

burgemeester.

M.H.A. Hazebroek,

secretaris.

Naar boven