Onherroepelijk bestemmingsplan ‘Geluidszone bedrijventerrein Langs de Linge’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Geluidszone bedrijventerrein Langs de Linge’ onherroepelijk is geworden op 27 juli 2011.

Het bestemmingsplan ’Geluidszone bedrijventerrein Langs de Linge’ is op 27 mei 2010 door de gemeenteraad vastgesteld. Tegen dit besluit is op 20 augustus 2010 beroep ingesteld. Dit beroep is op 27 juli 2011 door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ongegrond verklaard. Het bestemmingsplan is hierdoor onherroepelijk geworden

Bestemmingsplan

Directe aanleiding voor het bestemmingsplan is de bedrijfsverplaatsing van het bedrijf Kok Gorinchem naar het perceel Spijksedijk 56–58 Gorinchem. De zonegrens lag op korte afstand van deze locatie. Door de zone naar de noordzijde uit te breiden is voor de locatie extra geluidruimte gecreëerd waarmee de vestiging van Kok Gorinchem mogelijk is gemaakt.

Daarnaast sloot de huidige begrenzing van het industrieterrein niet aan bij de ruimtelijke inrichting van het gebied. Op bedrijventerrein ‘Oost I’ zijn geen zogenaamde ‘artikel 2.4-inrichtingen’ (grote lawaaimakers) gevestigd. De gemeente Gorinchem vindt de vestiging van dergelijke bedrijven in de toekomst ongewenst. Door ‘Oost I’ te onttrekken aan de zone die betrekking heeft op ‘Langs de Linge’ is de vestiging van deze 2.4-inrichtingen in de toekomst uitgesloten.

Inzien

Het onherroepelijke bestemmingsplan kan tijdens openingsuren van de afdeling publiekszaken worden ingezien bij het team Vergunningen.

Reageren

Het is niet meer mogelijk tegen het onherroepelijke bestemmingsplan te reageren.

Naar boven