Bestemmingsplan ‘Landgoederenzone’

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat het door de gemeenteraad op 15 december 2009 vastgestelde bestemmingsplan Landgoederenzone in werking is getreden.

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland konden zich niet volledig verenigen met de inhoud van dit plan en hebben om die reden, overeenkomstig artikel 3.8, lid 6, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), een aanwijzing gegeven die ertoe strekte dat het plangebied ter plaatse van de bestemming ‘Wonen − Uit te werken − 1, locatie de Opperd, geen onderdeel meer uitmaakte van het bestemmingsplan ‘Landgoederenzone’ zoals dat was vastgesteld. Als gevolg hiervan is het bestemmingsplan met uitsluiting van het evenbedoelde planonderdeel bekend gemaakt en is dat planonderdeel niet in werking getreden. De gemeente Rijswijk is tegen dit aanwijzingsbesluit in beroep gegaan. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 29 juni 2011 uitspraak gedaan, het beroep van de gemeente gegrond verklaard en het aanwijzingsbesluit vernietigd. Om het planonderdeel, waarop het aanwijzingsbesluit zag, in werking te laten treden diende de gemeente dit planonderdeel alsnog bekend te maken. Het bedoelde deel van het bestemmingsplan heeft daarom van vrijdag 8 juli 2011 tot en met donderdag 18 augustus 2011 ter inzage gelegen. Tijdens deze termijn is geen beroep ingesteld dan wel een verzoek om schorsing of voorlopige voorziening ingediend. Het bestemmingsplan is daarmee onherroepelijk geworden.

Het onherroepelijk vastgestelde bestemmingsplan is in te zien in het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. Ook zijn de stukken digitaal raadpleegbaar, via www.rijswijk.nl en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Rijswijk, 8 september 2011

Burgemeester en wethouders voornoemd,

G.W. van der Wel-Markerink,

burgemeester.

A. de Baat,

secretaris.

Naar boven