Omgevingsvergunning met afwijking van het bestemmingsplan voor het bouwplan Wolfeynde 6 te Beek (Hennekenshof)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beek,

maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.12 lid 2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat het voornemen bestaat om, op grond van artikel 2.1 lid 1 onder a en c Wabo, alsmede artikel 2.12 lid 1 onder a, onder 3° Wabo, een omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteiten ‘bouwen’ en ‘het gebruiken van gronden in strijd met een bestemmingsplan’ (i.c. het bestemmingsplan ‘Kern Beek’) en voor het (gedeeltelijk) slopen van een bouwwerk op grond van artikel 2.2 lid 1 sub a Wabo en artikel 2.18 Wabo. Dit op verzoek van Maatschap Hoefnagels & Bas Bouw, Euterpelaan 10, 6411 BH te Heerlen, ten behoeve van het volgende plan:

  • Een zorgcomplex met 4 zorgclusters en 27 zorgunits op de locatie kadastraal bekend als gemeente Beek, sectie G, nummer 1604, plaatselijk bekend als Wolfeynde 6 in Beek (Hennekenshof).

In verband hiermee ligt het ontwerp-besluit, met de daarop betrekking hebbende stukken (o.a. de ruimtelijke onderbouwing met bijbehorende onderzoeken), met ingang van 8 september 2011 gedurende zes weken ter gemeentesecretarie (publieksbalie), Raadhuisstraat 9, voor een ieder ter inzage. Het ontwerp-besluit en de bijbehorende stukken zijn ook in te zien via de gemeentelijke website: www.gemeentebeek.nl via het kopje ‘Actueel’ naar ‘Openbare bekendmakingen’ naar ‘bestemmingsplannen’. De gegevens met betrekking tot het onderdeel bouwen, waaronder de bouwtekeningen, kunnen in het gemeentehuis bij de publieksbalie, met het ontwerpbesluit en overige bijlagen worden ingezien.

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder zowel schriftelijk als mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp-besluit kenbaar maken. De voorkeur gaat uit naar het indienen van schriftelijke zienswijzen te richten aan het college van burgemeester en wethouders van Beek, Postbus 20, 6190 AA Beek.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens openingstijden contact opnemen met de publieksbalie (tel. 046-43 89 308). De behandelende ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die een mondelinge zienswijze naar voren wil brengen.

Beek, 7 september 2011

Burgemeester en wethouders van Beek,

namens dezen:

L. Bischoff,

Afdelingshoofd Ruimtelijke Ordening, Bouwen en Wonen.

Naar boven