Terinzagelegging ontwerp ‘Bestemmingsplan Grolloo en Schoonloo’

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken bekend dat het ontwerp van het ‘Bestemmingsplan Grolloo en Schoonloo’ ter inzage ligt. Dit in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 Algemene wet bestuursrecht.

Zakelijke inhoud

Het bestemmingsplan zal voorzien in een juridisch-planologische regeling voor deze dorpen. Met dit bestemmingsplan zullen de bestaande verouderde bestemmingsplannen voor deze dorpen worden geactualiseerd. Het plan is in hoofdzaak conserverend van aard. Het plangebied omvat globaal de bebouwde kommen van deze dorpen.

Dit ontwerpbestemmingsplan is een vervolg op het voorontwerpbestemmingsplan ‘Grolloo en Schoonloo’ dat afgelopen winter ter inzage heeft gelegen. Het ontwerpbestemmingsplan is naar aanleiding van inspraakreacties, overlegreacties van instanties en ambtshalve aanpassingen op onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ter inzage gelegde voorontwerpbestemmingsplan. Deze wijzigingen staan vermeld in hoofdstuk 7 van het ontwerpbestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken ligt ter inzage met ingang van 8 september 2011 tot en met 19 oktober 2011 tijdens openingstijden in het gemeentehuis van Aa en Hunze aan de Spiekersteeg 1 te Gieten. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken gedurende deze periode te raadplegen op de website van de gemeente (www.aaenhunze.nl) en via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/.

Zienswijze

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Dat kunt u doen via telefoonnummer (0592) 26 77 43.

Naar boven