Ontwerpbestemmingsplan Maankwartier ter inzage

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken, in navolging van eerdere publicatie d.d. 27 juli 2011, bekend dat met ingang van 8 augustus 2011 gedurende een termijn van zes weken, het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Maankwartier’ (identificatienummer: NL.IMRO.0917.BP030504W000001-0301), voor eenieder ter inzage ligt.

Gedurende deze periode liggen tevens het ontwerp ‘Exploitatieplan Maankwartier 2011’, alsmede de aan het bestemmingsplan gerelateerde ‘ontwerpbeschikking hogere grenswaarden’ ter inzage.

Het project Maankwartier ziet toe op de herontwikkeling van de stationsomgeving van Heerlen, ondermeer door het bouwen van een nieuw station en de realisatie van woningen, kantoren, een hotelvoorziening en detailhandel. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Spoorsingel aan de noordzijde, het politiebureau en busstation aan de oostzijde, de Stationstraat aan de zuidzijde en de Looierstraat aan de westzijde.

Voornoemde ontwerpen liggen gedurende bovengenoemde termijn, ter inzage in de Publiekshal van de gemeente Heerlen, Stadhuis, Geleenstraat 27, balie 16-17-18. Openingstijden: werkdagen van 8.30 tot 14.00 uur, donderdag tot 20.00 uur.

Het ontwerp van het bestemmingsplan (inclusief de bronbestanden) kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl.

Het bestemmingsplan plan is tevens in te zien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

  • a. bestemmingsplan

    Ten aanzien het bestemmingsplan kan eenieder gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken schriftelijk, dan wel mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Heerlen. Het is niet mogelijk om digitaal een zienswijze in te dienen.

    Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de Raad van de gemeente Heerlen, ter attentie van de afdeling Stadsplanning, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen.

    Een inloopavond waarop mondelinge zienswijzen kunnen worden ingebracht, wordt gehouden op 1 september 2011 van 19.00 tot 21.00 uur in het Gemeentehuis van Heerlen (Corriovallumzaal), ingang aan het Raadhuisplein 1 te Heerlen.

  • b. Exploitatieplan

    Gedurende de bovenvermelde termijn van de terinzagelegging van 6 weken kan een belanghebbende schriftelijk een zienswijze over het ontwerpexploitatieplan indienen bij de raad van de gemeente Heerlen, Postbus 1, 6400 AA Heerlen. In de zienswijze moet worden gemotiveerd op welke onderdelen van het ontwerpexploitatieplan de zienswijze betrekking heeft.

    Ook is het, gedurende de termijn van de terinzagelegging, mogelijk om de zienswijze mondeling kenbaar te maken bij de raad van de gemeente Heerlen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw mr. M. Dictus, tel.nr. 045-5604674. Er zal dan een afspraak gemaakt worden. Het is niet mogelijk om digitaal een zienswijze in te dienen.

    Als belanghebbende wordt in elk geval aangemerkt degene die een overeenkomst aangaande de grondexploitatie heeft gesloten met betrekking tot de gronden gelegen binnen het gebied van het Exploitatieplan Maankwartier 2011 alsmede de kadastraal geregistreerde eigenaar van de betrokken gronden en opstallen.

  • c. Hogere grenswaarden

    Gedurende de eerdere genoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan burgemeester en wethouders van de gemeente Heerlen, Postbus 1, 6400 AA Heerlen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met de heer B. Vervoort (tel. 045-5604262) of mevrouw Coenen (tel. 045-5603937).

Naar boven