Ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening Jan Rodenhuisplein 3 (sportcomplex De Trije)’

B&W van Franekeradeel maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening Jan Rodenhuisplein 3 (sportcomplex De Trije)’ vanaf 3 februari 2011 zes weken tijdens openingstijden voor iedereen ter inzage ligt in het gemeentehuis (Harlingerweg 18 te Franeker) of digitaal is te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl en/of www.franekeradeel.nl.

Het plangebied bevindt zich aan de noordkant van het centrum van Franeker, ten zuiden van de rondweg Burgemeester J Dijkstraweg en te midden van de noordwestelijke woongebieden van Franeker. Het complex is bereikbaar via een zijstraat van de Hertog van Saxenlaan.

Deze herziening maakt ten opzichte van het geldende bestemmingsplan de vestiging van kantoren mogelijk binnen een deel van de te slopen oude sporthal en op de locatie waar op de tweede bouwlaag van de te behouden Hertog van Saxenhal de oude kantine was gevestigd. Voor een deel van de te slopen sporthal geldt nu dat daar reeds sport- en medisch gerelateerde dienstverlening is toegestaan. Zodra daar de mogelijkheid ontstaat om naast dat gebruik ook kantoren te kunnen vestigen kan de bebouwing op een bredere wijze met voorzieningen worden ingevuld die passen bij de aard en het gebruik van de omgeving, wat duurzaam ruimtegebruik bevorderd.

Tijdens de termijn van inzage van het ontwerpbestemmingsplan kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad (Postbus 58, 8800 AB Franeker). Voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze kunt u contact opnemen met de heer Jorrit Mulder van de afdeling Bouwen en Milieu, telefonisch te bereiken op 0517-380380.

Naar boven