Ontwerpprojectbesluit Noordereiland

Voor de ontwikkeling op het Noordereiland in De Noord is in eerste instantie een bestemmingsplan opgesteld. Door onder andere de kredietcrisis is de daarin opgenomen ontwikkeling op enkele punten niet meer realiseerbaar. De aanpassing gaat niet ten koste van het sociale segment van de woningbouw, maar heeft betrekking op de vrije sector woningen.

Ten opzichte van het oorspronkelijke bestemmingsplan wordt middels het projectbesluit de mogelijkheden op de volgende punten gewijzigd:

  • Op het eerste perceel (aan de noordoostzijde van het plangebied) was eerst alleen een vrijstaande woning toegestaan. Nu wordt ook een 2 onder 1 kapwoning mogelijk. Er zal geen zichtbare verandering zijn ten opzichte van de huidige uitwerking. Het aantal woningen neemt dus maximaal met 1 toe.

  • Op de overige percelen (2,3 en 4) mochten alleen aaneengebouwde woningen of 2 onder 1 kapwoningen worden gebouwd. Nu worden hier in plaats daarvan ook 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande woningen mogelijk. Het aantal woningen zal hierdoor afnemen (op perceel 2 van 6 naar 4 woningen en op perceel 4 van 5 naar 4 woningen, op perceel 3 blijft het aantal woningen naar verwachting gelijk).

De middels het projectbesluit gewijzigde bouwregels komen overeen met de bestemming Wonen-3 (W3), zoals deze is vastgelegd in het oorspronkelijke bestemmingsplan Noordereiland. De nieuwe mogelijkheden passen hierdoor binnen het beeldkwaliteitsplan dat ten grondslag ligt aan het plan Noordereiland.

Terinzageligging

In het kader van artikel 3.11 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpprojectbesluit met bijhorende bijlagen met ingang van 7 september 2011 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 te Heerhugowaard en Info(n)oord, Middenweg 541a. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur. De openingtijden van Info(n)oord zijn: maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30.

Het ontwerpprojectbesluit is digitaal op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen. Als u bij zoekterm de naam ‘Projectbesluit Noordereiland’ invult, wordt u direct naar het plan geleid.

Gedurende de genoemde termijn van zes weken kan eenieder zijn/haar zienswijze over het ontwerpplan schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij het college van Burgemeester & Wethouders van Heerhugowaard, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard. Voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze wordt u verzocht vooraf contact op te nemen met de afdeling Sociaal Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 072, e-mail post@heerhugowaard.nl t.a.v. de afd. Sociaal Ruimtelijke Ontwikkeling.

Heerhugowaard, 6 september 2011

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

Naar boven