Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Bovenveen 2011’

Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan ‘Bovenveen 2011’ hebben opgesteld en ter inzage leggen.

Plangebied

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan ‘Bovenveen 2011’ beslaat een gedeelte van de wijk Noord Nieuw in Voorburg. Het gebied wordt begrensd door de spoorbaan Den Haag – Amsterdam, de Prinses Beatrixlaan, de Mgr. Van Steelaan en de Laan van Nieuw Oosteinde.

Inhoud bestemmingsplan

Het plangebied Bovenveen is voornamelijk een woongebied, waarin twee winkelcentra liggen, aan de Koningin Julianalaan en aan de Bruijnings Ingenhoeslaan. Het belangrijkste groengebied is wijkpark ‘t Loo. Het grootste deel van Bovenveen is gebouwd in de zogenaamde wederopbouw-periode eind veertiger en vijftiger jaren. Een kleiner deel, bij de Laan van Nieuw Oosteinde, is al voor 1940 gerealiseerd. Afgelopen decennia hebben op diverse plaatsen in de wijk nieuwe ontwikkelingen plaatsgevonden, die met artikel 19 procedures zijn gerealiseerd. Deze ontwikkelingen worden nu met dit plan planologisch vastgelegd. Het ontwerp bestemmingsplan ‘Bovenveen 2011’ is gericht op het behoud van bestaande (woon)kwaliteiten en conserverend van aard, waarbij wordt ingespeeld op actueel beleid en nieuwe regelgeving. Mede, omdat de vigerende bestemmingsplannen voor het plangebied ouder zijn dan 10 jaar.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Bovenveen 2011’ ligt vanaf vrijdag 9 september tot en met donderdag 20 oktober 2011 voor iedereen ter inzage bij de gemeentelijke servicecentra (Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam en Raadhuisstraat 47a in Voorburg). Het bestemmingsplan is daarnaast ook in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.leidschendam-voorburg.nl/bestemmingsplannen.

Zienswijzen

Gedurende de hierboven genoemde periode van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ’Bovenveen 2011’ indienen. Schriftelijke zienswijzen dient u te richten aan de raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg, Postbus 905, 2270 AX Voorburg. Het is niet mogelijk zienswijzen in te dienen via internet of e-mail.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijk Juridisch Beleid, te bereiken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur op telefoonnummer 070-300 9674. De afspraak wordt ingepland op één van de onderstaande data:

  • maandag 19 september tussen 10.00 uur–12.00 uur;

  • vrijdag 30 september tussen 10.00 uur–12.00 uur;

  • dinsdag 4 oktober tussen 12.30 uur–14.30 uur.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer M.C.N.M. Bootsma van de afdeling Ruimtelijk Juridisch Beleid, te bereiken op telefoonnummer 070-300 9692.

Naar boven