Ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening geluidzone Zwartsluis Scheepswerf Poppen’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland maken bekend dat een ontwerp van een bestemmingsplan is voorbereid om de geluidzone rond bedrijventerrein Meppelerdiep en Zomerdijk te Zwartsluis te verruimen. De verruiming is bedoeld om voldoende geluidruimte te creëren voor de bedrijfsvoering van Scheepswerf Poppen en een aantal nabijgelegen bedrijven. Daarnaast wordt voor de bewoners vastgelegd met welke geluidbelasting zij maximaal rekening kunnen houden. Buiten deze geluidzone mag de geluidbelasting niet hoger dan 50 dB(A) zijn.

Als gevolg van de uitbreiding van de geluidzone moet voor een aantal woningen binnen die zone een hogere grenswaarde worden vastgesteld. Uit onderzoek is gebleken dat voor een aantal woningen aan de Zomerdijk (39, 42, 43, 45, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 65 en 72), De Nieuwesluis (25A, 25B, 51, 53, 55, 57, 63), Lijnbaan (2–16 even nummers), Zeilmakerij (1–12), De Riemers (1–11 oneven nummers) en Schuttevaerlaan (18–32 even nummers) de grenswaarde moet en kan worden verhoogd. Hiervoor wordt een zogenaamde hogere grenswaardeprocedure gevoerd.

In het kader van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht in relatie tot artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en 110c van de Wet geluidhinder ligt het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden gedurende 6 weken ter inzage, met ingang van 7 september 2011. Binnen de 6 weken waarin de stukken ter inzage liggen kan eenieder zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarden naar voren brengen bij de gemeenteraad van Zwartewaterland. Dit kan schriftelijk naar Postbus 23, 8060 AA Hasselt. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen via 038 385 3050. De genoemde stukken kunnen worden ingezien in de omschreven periode in het gemeentehuis te Hasselt. Het gemeentehuis is te vinden aan de Telvorenstraat 2 en is op werkdagen van 8:30 tot 12:30 geopend. ’s Middags kunt u hier op afspraak terecht. Tevens zijn de stukken ook in te zien op de website van de gemeente:

www.zwartewaterland.nl en het bestemmingsplan is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. De ingediende zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad.

Naar boven