Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan Tweede partiële herziening bestemmingsplan Cornelis Douwesterrein en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder het volgende bekend:

Het ontwerpbestemmingsplan Tweede partiële herziening bestemmingsplan Cornelis Douwesterrein en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden liggen met bijbehorende stukken met ingang van 8 september 2011 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • de balie Vergunningen van stadsdeel Noord, Buikslotermeerplein 2000. Geopend maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.30 uur en donderdag van 12.00 tot 19.00 uur.

Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan Tweede partiële herziening bestemmingsplan Cornelis Douwesterrein met bijbehorende stukken staat op www.ruimtelijkeplannen.nl en

www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl. Op de laatstgenoemde site kunt u het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ook downloaden. Het identificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.0363.N1107BPSTD-OW01.

Bestemmingsplan

Het plangebied wordt globaal begrensd de zuidoostzijde door de MS van Riemsdijkweg, aan de noordoostzijde door de Klaprozenweg, aan de noorwestzijde door de insteekhaven bij het Kraanspoor en aan de zuidwestzijde door het IJ.

De herziening van het bestemmingsplan sluit in de regels de vestiging van nieuwe grote lawaaimakers uit. Hiermee wordt de omvang van het gezoneerde industrieterrein verkleind. Hierdoor wordt het mogelijk om woningbouw en scholen toe te staan. Tevens worden bedrijven t/m milieuhindercategorie 3.1 toegestaan. De bestaande bedrijven in een hogere categorie kunnen gewoon blijven zitten.

Het ontwerpbestemmingsplan Tweede partiële herziening bestemmingsplan Cornelis Douwesterrein wijzigt de begrenzing van het gezoneerd industrieterrein. Door deze wijziging staan de tijdelijke studentenwoningen niet meer op gezoneerd industrieterrein en daarom moet nu voor het industrielawaai van het Cornelis Douwesterrein wel een besluit tot vaststelling hogere waarden genomen worden.

Zienswijze ontwerpbestemmingsplan

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de deelraad van stadsdeel Noord.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingebracht bij de deelraad van stadsdeel Noord, onder vermelding van zienswijze ontwerpbestemmingsplan Tweede partiële herziening bestemmingsplan Cornelis Douwesterrein, ter attentie van mevrouw N. Schrama, postbus 37608, 1030 BB Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met mevrouw Y. Overdijk, telefoonnummer 020 630 6311.

Zienswijze ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen bij het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen worden ingebracht bij het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord, onder vermelding van zienswijze ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden, ter attentie van mevrouw N. Schrama, postbus 37608, 1030 BB Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met mevrouw Y. Overdijk, telefoonnummer 020 630 6311.

Amsterdam-Noord, 6 september 2011

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord,

H.B.P. Elbers,

loco-secretaris.

R. Post,

voorzitter.

Naar boven