Onherroepelijk bestemmingsplan ‘Stationsgebied, ontwikkeling noordzijde’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Alkmaar maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Stationsgebied, ontwikkeling noordzijde’ onherroepelijk is geworden. Voornoemd bestemmingsplan is op 14 december 2009 vastgesteld door de gemeenteraad en op 15 juni 2010 goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland. Tegen voornoemd goedkeuringsbesluit is beroep ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De Afdeling Bestuursrechtspraak heeft in haar uitspraak van 18 mei 2011 (201007960/1/R1) het ingediende beroep gedeeltelijk gegrond verklaard en het goedkeuringsbesluit vernietigd voor zover betreft de goedkeuring van de volgende onderdelen:

  • a. artikel 4, eerste lid, onder i, van de planvoorschriften, voor zover dit betrekking heeft op het westelijk gelegen plandeel met de bestemming ‘Groen (G)’;

  • b. de plandelen met de bestemming ‘Kantoor (K)’ en ‘Gemengd-Uit te werken (GD-U)’ met de maximale bouwhoogte van 18 m.

De Afdeling Bestuursrechtspraak heeft goedkeuring onthouden aan het bovengenoemde onderdeel a. en heeft bepaald dat de uitspraak in de plaats treedt van het vernietigde besluit, en heeft bepaald dat de rechtsgevolgen van het vernietigde onderdeel b. in stand blijven. Het overige beroep is ongegrond verklaart. Hiermee is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

Het bestemmingsplan en bovengenoemde uitspraak kan worden ingezien op het Stadskantoor, Mallegatsplein 10 te Alkmaar. Daarnaast is bestemmingsplan langs elektronische weg in te zien via onze internetpagina www.alkmaar.nl.

augustus 2011

Burgemeester en wethouders van Alkmaar.

Naar boven