Voornemen actualiseren bestemmingsplan ‘Oostgaarde’

Het college geeft kennis van de voorbereiding van de actualisering van het bestemmingsplan ‘Oostgaarde 1999’, zoals dat op 5 november 2001 door de gemeenteraad is vastgesteld en op 18 juni 2002 door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland is goedgekeurd.

Toelichting

Het bestemmingsplangebied ‘Oostgaarde’ wordt begrensd door:

  • - aan de noordzijde de Abram van Rijckevorselweg;

  • - aan de oostzijde tot aan de grens van de gemeentegrens Nieuwerkerk aan den IJssel;

  • - aan de zuidzijde de Hollandsche IJssel (tevens gemeentegrens met Krimpen aan den IJssel);

  • - aan de westzijde de Couwenhoekseweg.

Als het bestemmingsplan ‘Oostgaarde’ in werking treedt vervalt voor dit gebied het bestemmingsplan ‘Oostgaarde 1999’. Zodra het bestemmingsplan ‘Oostgaarde’ in werking treedt, is voldaan aan de actualiseringsplicht gesteld in artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening.

Reageren op voornemen

Over het voornemen voor de actualisering van dit bestemmingsplan wordt geen mogelijkheid geboden tot het indienen van zienswijzen. Evenmin wordt aan een onafhankelijke instantie de mogelijkheid geboden advies over dit voornemen uit te brengen. Voor de volledigheid wordt nog opgemerkt dat bij de voorbereiding van de actualisatie van dit bestemmingsplan er ook geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld.

Inzage

Door ons is op 1 juli 2011 een Plan aan Aanpak voor het actualiseren van dit bestemmingsplan vastgesteld. Dit Plan van Aanpak ligt tot en met woensdag 12 oktober 2011, gedurende de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij het Informatiecentrum aan de Rivierweg 111. U kunt dit plan ook raadplegen op: www.capelleaandenijssel.nl

Verdere procedure

Aan de hand van onder meer diverse onderzoeken e.d. is een Nota van Uitgangspunten in voorbereiding. Zodra deze nota in concept gereed is wordt hierover, op basis van de Inspraakverordening, inspraak verleend. Uiteindelijk stelt de gemeenteraad deze Nota van Uitgangspunten vast.

Vervolgens wordt op basis van deze nota een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld. Over dit voorontwerp wordt te zijner tijd, op basis van de Inspraakverordening, (opnieuw) gelegenheid tot inspraak geboden.

Tot slot wordt het ontwerpbestemmingsplan te zijner tijd ook ter inzage gelegd. Dan bestaat voor eenieder de mogelijkheid om binnen een periode van zes weken op het ontwerpbestemmingsplan te reageren door bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren te brengen. De kennisgeving van de terinzagelegging van dit ontwerpbestemmingsplan wordt te zijner tijd in de IJssel- en Lekstreek, de Staatscourant en op www.capelleaandenijssel.nl gepubliceerd.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met mevrouw T. Clementina − Bricen via telefoon: (010) 2848762 of e-mail: t.clementina@capelleaandenijssel.nl van de unit VROMS van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling.

Naar boven