Ontwerpprojectbesluit en ontwerpbouwvergunning bouwplan Promenade 143–197

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.11 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 2 september 2011 gedurende zes weken het ontwerpprojectbesluit en de ontwerpbouwvergunning voor het bouwplan op de percelen Promenade 143–197 met bijbehorende stukken ter inzage liggen bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis. Bij het ontwerpprojectbesluit hoort geen exploitatieplan.

Toelichting

Op de percelen Promenade 143-197 staat een gebouw met een aantal winkels op de begane grond. De eerste en tweede verdieping bestaat uit kantoorruimte. De kantoorruimte staat sinds mei 2008 leeg. De eigenaar is van plan om de kantoorruimte te verbouwen tot winkelruimte en aan de achterzijde uit te breiden. Op de begane grond verdwijnt de aparte entree naar de kantoorruimtes en wordt een nieuwe gevel gerealiseerd met nieuwe entree’s naar de winkelruimten. Aan de achterzijde wordt de eerste verdieping uitgebreid waardoor een even grote winkelruimte als op de begane grond ontstaat. Uit esthetische overwegingen wordt er tegen de achtergevel een framewerk geplaatst waarin klimplanten kunnen groeien. De nieuwe functie op de verdiepingen en het framewerk aan de achterzijde zijn in strijd met het bestemmingsplan.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpprojectbesluit en de ontwerpbouwvergunning kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

De Omgevingsbalie is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079. Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl.

Het ontwerpprojectbesluit en de ontwerpbouwvergunning met bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.PB00009-0002.

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op

http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.PB00009-0002.

Zoetermeer, 1 september 2011

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris,

M.H.H. Koek.

De burgemeester,

J. B. Waaijer.

Naar boven