Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan ‘Thamerdal/Burgemeester Kootpark e.o.’

Op 7 juli 2011 heeft de gemeenteraad van Uithoorn besloten het bestemmingsplan ‘Thamerdal/Burgemeester Kootpark e.o.’als vervat in planidentificatiecode NL.IMRO.0451.BPThamerdal-VG01, gewijzigd vast te stellen.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

De wijzigingen hebben betrekking op de hierna genoemde onderdelen van het bestemmingsplan:

  • a. het aanpassen van de maximale bouwhoogte van Hotel Thamerhorn, Thamerhorn 1 op de verbeelding van 17 meter naar 15 meter;

  • b. het aanpassen van het bebouwingsvlak van Hotel Hengelsport, Zijdelveld 54;

  • c. andere diverse aanpassingen in de toelichting, planregels en verbeelding, één en ander zoals verwoord in de u reeds toegezonden Nota Zienswijze Bestemmingsplan Thamerdal/Burgemeester Kootpark e.o.

Terinzage

Het bestemmingsplan, het besluit van de gemeenteraad en de Nota zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Thamerdal/Burgemeester Kootpark e.o. liggen van 2 september 2011 tot en met 13 oktober 2011 ter inzage. Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast ligt het bestemmingsplan terinzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16 te Uithoorn gedurende de openingstijden van het gemeentehuis en in de openbare bibliotheek, Alfons Ariënslaan 1 te Uithoorn, gedurende de openingstijden van de bibliotheek.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door degenen die zich tijdig met zienswijze tot de gemeenteraad hebben gewend, belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot de gemeenteraad te wenden en een ieder als het gaat om een wijziging die de gemeenteraad heeft aangebracht in het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerp.

Beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Verdere procedure

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend. Is een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening ingediend dan treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Uithoorn, 31 augustus 2011

Naar boven