Verleende omgevingsvergunning met toepassing van een projectafwijkingsbesluit ten behoeve van een los- en laadplaats in de Oosterhoutse Waarden

Het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen heeft op 9 februari 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van MNO Vervat BV voor het inrichten van een los- en laadplaats. De aanvraag is ingeboekt onder zaaknummer Z11.001208.

De aanvraag omvat het afvoeren van zand dat vrij komt bij de realisatie van de Landschapszone in Vinex-locatie ‘De Waalsprong’ (Nijmegen-Noord). De afvoer van zand zal plaatsvinden via een tijdelijke weg en een afmeervoorziening voor schepen. Gelet o.a. op artikel 2.1, 2.2 en paragraaf 2.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in samenhang met de artikelen 19d en 19f Natuurbeschermingswet 1998, heeft de gemeente de omgevingsvergunning geheel verleend.

De aanvraag betreft de dijkopgang, de kruising met de Waaldijk/Oosterhoutsedijk en het tracé dat door de uiterwaarden loopt. De percelen zijn kadastraal bekend:

  • gemeente Nijmegen, sectie D, nummer 01013

  • gemeente Nijmegen, sectie D, nummer 01014

  • gemeente Nijmegen, sectie D, nummer 00021

  • gemeente Nijmegen, sectie D, nummer 00022

  • gemeente Lent, sectie C, nummer 00916

  • gemeente Lent, sectie C, nummer 01756

  • gemeente Lent, sectie C, nummer 00745.

Het betreft de volgende activiteiten:

  • A. Afwijken van bestemmingsplan of inpassingsplan

  • B. Bouwen van een bouwwerk

  • C. Handelen in beschermd natuur- of habitatgebied.

Inzage

Met ingang van 1 september 2011 ligt het definitieve besluit omgevingsvergunning d.d. 26 augustus 2011 met de daarop betrekking hebbende stukken, gedurende zes weken ter inzage bij het gemeentelijk informatiecentrum Open Huis in de Stadswinkel aan de Mariënburg 75.

De aanvraag en het besluit (met bijbehorende stukken) kunt u inzien via Procedures online.

Het onderdeel dat de activiteit ‘afwijken van bestemmingsplan of inpassingsplan’ betreft, is digitaal is te raadplegen op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.PB140W28-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0268.PB140W28-VG01

Daarnaast is het onderdeel dat de activiteit ‘afwijken van bestemmingsplan of inpassingsplan’ betreft, digitaal als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Beroep

Tegen dit besluit kan tot en met woensdag 12 oktober 2011 (6 weken) beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit.

Het besluit wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Het besluit wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.

Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de genoemde rechtbank.

Naar boven