Ontwerpbestemmingsplan ‘Gasselternijveenschemond’

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het

ontwerpbestemmingsplan ‘Gasselternijveenschemond’,

met bijbehorend ontwerpraadsbesluit, met ingang van 1 september 2011 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage ligt in het gemeentehuis van Aa en Hunze, Spiekersteeg 1 te Gieten. Ook is het ontwerp bestemmingsplan Gasselternijveenschemond met bijbehorend ontwerp raadsbesluit digitaal te raadplegen via www.aaenhunze.nl (onder het kopje ‘bestemmingsplannen’) en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het bebouwd gebied van Gasselternijveenschemond vanaf het perceel Noordzijde 79 aan de westzijde, de Ir. WIC van Veelenweg aan de noordzijde, waarbij ook de bebouwing langs Eerste Dwarsdiep is meegenomen en de gemeentegrens aan de oostzijde. De zuidzijde wordt begrensd door de weg Zuidzijde, waarbij ook de woonbebouwing langs de Zuidzijde is meegenomen en daarnaast het gebied rondom de Paterslaan en het Vrijdomstreekje.

Het bestemmingsplan voorziet voor dit gebied in de nieuwe planologische regeling. Daarnaast is een aantal wijzigingsbepalingen opgenomen overeenkomstig al eerder vastgesteld beleid en voorts is de bestaande situatie voor wat betreft bebouwing en gebruik vastgelegd en geregeld.

Dit ontwerp bestemmingsplan is een vervolg op het voorontwerpbestemmingsplan ‘Gasselternijveenschemond’ dat vanaf 18 juni 2010 ter inzage heeft gelegen. Het ontwerpbestemmingsplan Gasselternijveenschemond is naar aanleiding van inspraakreacties, overlegreacties van instanties en ambtshalve aanpassingen op onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ter inzage gelegde voorontwerp bestemmingsplan (zie voor meer informatie hoofdstuk 7.2 van de toelichting).

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder naar keuze mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan Gasselternijveenschemond bij de gemeenteraad van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. De mondelinge zienswijzen kunnen worden ingebracht ten overstaan van twee medewerkers op het gemeentehuis te Gieten. Indien u van de mogelijkheid om een mondelinge zienswijze in te brengen gebruik wenst te maken, dient u dit vooraf, uiterlijk 5 oktober 2011, kenbaar te maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met mevr. J. ten Cate van de afdeling VROM, tel. (0592)-267814 of bij haar afwezigheid (0592)-267793.

Naar boven