Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Zuidhorn - Zuiderzon ‘Herontwikkeling Zonnehuislocatie’ en besluit hogere waarde, gemeente Zuidhorn

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn maken op grond van artikel 3.8 Wro bekend dat de gemeenteraad op 18 juli 2011 het bestemmingsplan Zuidhorn - Zuiderzon ‘Herontwikkeling Zonnehuislocatie’ gewijzigd heeft vastgesteld. Ten behoeve van het bestemmingsplan Zuidhorn - Zuiderzon hebben burgemeester en wethouders op 24 mei 2011, op grond van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vastgesteld voor een aantal van de nieuw te bouwen woningen. Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde liggen met bijbehorende stukken met ingang van 1 september 2011 zes weken ter inzage.

Achtergrond

Het bestemmingsplan maakt de herontwikkeling van de voormalige Zonnehuislocatie mogelijk, gelegen ten zuidoosten van het centrum van Zuidhorn (voormalige Hoofdstraat 2a en 5). Aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is de verhuizing van het verpleeghuis ‘Het Zonnehuis’ naar een nieuw woonzorgcentrum in de woonwijk Oostergast. Het nieuwe bestemmingsplan maakt voornamelijk woningbouw mogelijk. Daarnaast is de verbetering van de verkeersstructuur van het dorp Zuidhorn onderdeel van het plan en wordt in bescheiden mate ruimte geboden voor dienstverlening en detailhandel.

Het besluit hogere waarde heeft betrekking op de overschrijding van de voorkeursgrenswaarde op een aantal van de nieuw te bouwen woningen, door het wegverkeerslawaai van de Fanerweg (N980).

Gewijzigde vaststelling

In het vastgestelde bestemmingsplan zijn enkele wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De gewijzigde punten zijn opgesomd in het vaststellingsbesluit bestemmingsplan Zuidhorn - Zuiderzon. Het vaststellingsbesluit kunt u inzien bij het vastgestelde bestemmingsplan.

Bestemmingsplan en besluit hogere waarde inzien

U kunt het bestemmingsplan Zuidhorn - Zuiderzon, het besluit hogere waarde en bijbehorende stukken inzien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis aan de Hooiweg 9 te Zuidhorn. Op www.zuidhorn.nl/bestemmingsplan-zuiderzon kunt u meer informatie over het bestemmingsplan vinden, het plan raadplegen en de bronbestanden van het plan downloaden. Hier kunt u ook het besluit hogere waarde vinden.

Op grond van artikel 3:11, lid 2 van de Awb worden de economische verkenningen die aan de basis staan van de conclusies dat het project economisch uitvoerbaar is, niet ter inzage gelegd.

Beroep instellen

Vanaf 1 september 2011 tot en met 12 oktober 2011 kan tegen het bestemmingsplan Zuidhorn - Zuiderzon beroep ingesteld worden door:

  • degene die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht en belanghebbende is;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • belanghebbenden, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen een wijziging die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het instellen van beroep tegen het besluit hogere waarde is tot en met 12 oktober 2011 mogelijk voor belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarde kenbaar te maken bij het college.

In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden; uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent en de redenen waarom u beroep instelt. Het beroepschrift kunt u sturen naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure. Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet.

Voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan Zuidhorn - Zuiderzon en het besluit hogere waarde treden in werking met ingang van 13 oktober 2011. Om de werking van het bestemmingsplan en/of het besluit hogere waarde (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven.

Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Welzijn: (0594) 50 87 23.

Zuidhorn, 31 augustus 2011

Burgemeester en wethouders van Zuidhorn.

Naar boven