Vaststelling Uitwerkingsplan ‘Luchen 2e fase’

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken bekend dat zij het uitwerkingsplan Luchen 2e fase gewijzigd vastgesteld hebben.

De gemeenteraad van Geldrop-Mierlo heeft op 14 augustus 2006 het bestemmingsplan ‘Luchen’ vastgesteld. Dit bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk. Het plan Luchen heeft betrekking op een gebied ten noordwesten van de kern Mierlo. Dit plan omvat in totaal de realisatie van ongeveer 750 woningen, 2 hectare bedrijventerrein, water- en groenvoorzieningen, maatschappelijke functies en een woonwagenlocatie. Het plan wordt in fasen ontwikkeld op basis van zogenoemde uitwerkingsplannen.

Al eerder is voor fase 2 een uitwerkingsplan vastgesteld. De bestemming hiervan is nog niet verwezenlijkt. Een optimalisatie van het vorige plan heeft geleid tot een vervangend uitwerkingsplan. Het uitwerkingsplan Luchen 2e fase omvat de bouw van ongeveer 270 woningen. Fase 2 wordt begrensd door de wegen Luchen, Luchenseheide en de Burgemeester Termeerstraat en het Eindhovens Kanaal. Aan de westzijde vormen perceelsgrenzen de begrenzing van het gebied.

Ten opzichte van het ontwerp uitwerkingsplan is een aantal beperkte wijzigingen doorgevoerd in het vastgestelde plan. Het gaat om minimale aanpassingen van enkele bouwvlakken en de mogelijke invulling hiervan. Verder is een tweetal flexibiliteitsbepalingen in het plan opgenomen.

Met ingang van donderdag 1 september 2011 ligt het vastgestelde uitwerkingsplan ter inzage. U kunt de stukken inzien van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur bij de balie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, cluster Vergunningen, Hofstraat 4 in Geldrop. Indien u buiten deze tijden de stukken wilt inzien kunt u daarvoor een afspraak maken met de administratie van het cluster Vergunningen via 14 040.

Het vastgestelde uitwerkingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website www.geldrop-mierlo.nl (wonen en mijn buurt/ruimtelijke plannen/ruimtelijke plannen in procedure) en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden die in de ontwerpfase een zienswijze hebben ingediend kunnen binnen 6 weken vanaf de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd, beroep instellen. Het beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling. Ook kan op grond van artikel 6:13 Algemene wet bestuursrecht beroep ingesteld worden door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend. Als gevolg hiervan kan ook door iedere belanghebbende beroep ingesteld worden tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp uitwerkingsplan zijn doorgevoerd.

Een beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Aan het instellen van een beroep zijn kosten (griffierechten) verbonden.

Geldrop, 31 augustus 2011

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo,

de secretaris.

De burgemeester.

Naar boven