Bekendmaking terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Reek Zuid 2011 en ontwerpbesluit hogere grenswaarden ingevolge de Wet geluidhinder

Ontwerpbestemmingsplan Reek Zuid 2011

Burgemeester en wethouders van Landerd maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Reek Zuid 2011 met het beeldkwaliteitsplan ‘woon-werkgebied’ Reek-Zuid en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden van maandag 5 september 2011 tot en met maandag 17 oktober 2011 ter inzage liggen.

Het plan voorziet in de (gedeeltelijke) herinrichting van het voormalige ITC-terrein aan de Mgr. Borretstraat te Reek. Op deze locatie en de omliggende gronden zijn woon-werkkavels (bedrijvigheid in combinatie met wonen) gepland. Bovendien kent het plan o.a. een wijzigingsbevoegdheid voor de toekomstige ontwikkeling van woningbouw op de locatie van het huidige tankstation aan de Mgr. Borretstraat 63 te Reek.

Globaal wordt het plangebied aan de westzijde begrensd door de Mgr. Borretstraat, aan de zuidzijde door de parallelweg langs de Rijksweg, aan de noordzijde door het bedrijfsperceel Mgr. Borretstraat 51 en tot slot aan de oostzijde door het perceel Soeterstraat 54.

Het beeldkwaliteitsplan beschrijft de gewenste kwaliteiten van de te bouwen woningen en bedrijfsgebouwen en de kwaliteitsvoorwaarden voor de aanleg van het openbaar gebied.

Verder is op het plan artikel 2.9 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Voor het bestemmingsplan wordt geen exploitatieplan opgesteld omdat de opbrengsten middels anterieure overeenkomsten of anderszins verzekerd zijn.

Ontwerpbesluit hogere waarden

Burgemeester en Wethouders van Landerd maken tevens bekend dat zij voornemens zijn om hogere grenswaarden vast te stellen op grond van artikel 82 e.v. van de Wet geluidhinder. De hogere grenswaarden hebben betrekking op de toekomstige geluidsbelasting van een aantal nieuw te realiseren woningen in het plangebied van Reek Zuid 2011.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden liggen voor eenieder ter inzage bij de afdeling VROM op het gemeentehuis van Landerd, Kerkstraat 39, 5411 EE te Zeeland en kunnen worden ingezien op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur. Voor inzage op een ander tijdstip kan een afspraak worden gemaakt met de afdeling VROM, telefoonnummer 0486-458 177. Tevens is het plan digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website op www.landerd.nl. onder de categorie Actueel − Plannen en projecten en de landelijke voorziening ruimtelijke plannen.nl .

  • Eenieder kan binnen de genoemde termijn een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Landerd;

  • Belanghebbenden kunnen een zienswijze (onder vermelding van het onderdeel waarop de reactie betrekking heeft) over het ontwerpbesluit hogere waarden bij het college van burgemeester en wethouders van Landerd indienen.

De (gemotiveerde) zienswijzen kunnen worden gezonden naar Postbus 35, 5410 AA Landerd.

Voor nadere informatie over het plan en het ontwerpbesluit hogere waarden dan wel het indienen van mondelinge zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden – kan contact worden opgenomen met de afdeling VROM op het telefoonnummer 0486-458177.

Zeeland, 2 september 2011

Naar boven